fbpx
Сьогодні
13:13 06 Кві 2023

Правоохоронці ДБР викрили схему, як поліцейські майже рік перевозили чоловіків за кордон

Працівники ДБР викрили схему незаконного переправлення українських чоловіків призовного віку за кордон, організовану поліцейськими та працівниками інших держустанов, яка діяла з травня 2022 року.

Як пише Рубрика, про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, пресслужба Київської міської прокуратури

За інформацією слідства, поліцейський сектору реагування патрульної поліції одного з райуправлінь поліції Сумщини сформував "команду" зі своїх колег та працівників інших державних установ для вивезення військовозобов'язаних чоловіків через україно-молдавський кордон.

Одні учасники підшукували зацікавлених осіб, інші – проводили інструктажі, займалися організаційними питаннями. "Клієнти" прибували до Одеси, звідки трансфером вирушали до Кишинева. Через кордон чоловіків переводили учасники групи, використовуючи свої службові повноваження. Вартість "послуги" становила 5 тисяч доларів США.

затримання порушника

Фото із прокуратури

Організатора схеми було затримано під час отримання оплати від чергового "замовника". За попередньою інформацією, зловмисники займались таким "бізнесом" з травня 2022 року.

Поліцейському повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк до 9 років. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Готуються повідомлення про підозри іншим учасникам схеми та встановлюється повне коло осіб, причетних до злочину.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: