fbpx
Сьогодні
15:03 30 Бер 2023

Парламент готує законопроєкт про "реєстр ухилянтів"

У Верховній раді розробляють законопроєкт щодо створення так званого реєстру ухилянтів.

Про це автор ініціативи, член парламентського комітету з питань нацоборони, безпеки та розвідки Федір Веніславський розповів у коментарі "Фокусу".

Нардеп повідомив, що законопроєкт ще не зареєстрований – він доопрацьовує його деталі.

Мобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

Ідея Веніславського полягає в тому, що якщо військовозобов'язаний був належним чином поінформований про необхідність з'явитися до територіального центру комплектування, але не прийшов туди кілька разів поспіль, то ТЦК матиме право оприлюднити його особисті дані. Під особистими даними маються на увазі ім'я, прізвище, "якісь ідентифікаційні ознаки у окремому переліку".

У разі виконання зобов'язання інформацію з реєстру буде видалено, уточнив депутат. Він вважає, що оприлюднення особистих даних може, зокрема, виконати функцію "громадського тиску" на чоловіка, який ухиляється від прибуття в ТЦК.

"Якщо людина була належним чином, можливо через той же месенджер, поінформована і підтвердила, що отримала виклик до територіального центру, але не зʼявилась, то це означає, що вона свідомо не виконує свій конституційний обовʼязок захищати Батьківщину", – сказав Веніславський.

Довідка

Нагадаємо, раніше Веніславський припустив, що в Україні можуть реалізувати ідею розсилки українцям повісток через месенджери.

Депутат також запевнив, що розміщення російської ядерної зброї у білорусі не стане підставою для посилення мобілізації в Україні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: