fbpx
Сьогодні
22:41 27 Лип 2022

Чорногорія заморозила майно двох громадян рф згідно з санкціями Євросоюзу

Чорногорія заморозила майно двох громадян рф згідно з санкціями Євросоюзу, запровадженими за війну рф проти України.

Про це повідомляє Balkan Insight.

В МЗС країни 27 липня заявили про замороження нерухомості неназваного громадянина рф у Жабляку, а також майна російського політтехнолога Марата Баширова, який у 2014 році встиг попрацювати у структурах маріонеткової "лнр".

Ім'я одного з росіян не називають через те, що він встиг оскаржити рішення про замороження активів в адміністративному суді.

Довідка

Чорногорія від початку приєдналася до санкцій ЄС проти росії, у тому числі щодо повітряного простору, банків, пропагандистських ЗМІ та замороження активів підсанкційних осіб.

У червні міністр внутрішніх справ заявив, що Чорногорія планує заморозити власність 34 громадян РФ та України, які потрапили у санкційний список. Згодом з Мінфіну заявили, що під час перевірки даних помилилися, прийнявши за підсанкційних осіб їхніх тезок, і реальний список буде меншим.

Громадська думка у Чорногорії щодо російсько-української війни неоднозначна – чорногорські серби, які є досить численною групою, в основному симпатизують росії, тоді як серед інших груп більш проукраїнські настрої.

Правлячі партії і частина опозиції підтримують політичну лінію ЄС, але найбільший опозиційний блок, "Демократичний фронт", виступає проти.

Чорногорію нерідко називали "російським VIP-курортом" через те, що країна стала популярним місцем відпочинку для російських олігархів. За даними деяких досліджень, багатим росіянам може належати до 40% нерухомості в країні.

7 липня Центральний банк Чорногорії повідомив, що громадяни рф все ще залишаються основними покупцями нерухомості і з лютого купили майна на 20 млн євро.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: