fbpx
Сьогодні
16:36 19 Чер 2022

В Україні заборонили ввезення і розповсюдження видавничої продукції з росії та Білорусі, - Верховна Рада

Верховна Рада підтримала внесений 11 травня Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем проєкт закону про припинення дії угоди між урядом України та урядом російської федерації про науково-технічне співробітництво

Про це народний депутат зі "Слуги народу", голова підкомітету з питань Регламенту ВР Павло Фролов написав у Телеграмі, передає Рубрика.

Крім того, в Україну заборонили ввезення книг із росії та білорусі.

"Законом 0149 припинили дію угоди між урядами України та рф про науково-технічне співробітництво", – поінформував він.

Як наголосив Фролов, також парламент підтримав законопроєкт 7459, який передбачає заборону ввезення і розповсюдження в Україні видавничої продукції з рф, білорусі, тимчасово окупованих територій України.

А для видань мовою держави-агресора, що ввозяться з інших країн, запроваджено дозвільний порядок ввезення, який досі діяв для видань, що ввозяться з росії.

Водночас парламент проголосував за законопроєкт 6287 щодо запровадження стимулювання розвитку українського книжкового ринку як важливого фактору гуманітарного розвитку та національної безпеки.

Зокрема, передбачається з 2023 року надання держсубсидії у розмірі до 20% доходу для відшкодування витрат на оренду нерухомого майна, що використовується суб'єктом видавничої справи (який продаватиме книги українською мовою, мовами ЄС та корінних народів з використанням РРО).

"А також встановили надання громадянам України натуральної допомоги у вигляді сертифіката на придбання книг на 0,3 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (зараз це 800 грн)", додав політик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: