fbpx
Сьогодні
15:40 24 Кві 2021

Мінфін пропонує втричі підняти екологічний податок на викиди CO2

В Україні можуть підвищити ставку екологічного податку на викиди двоокису вуглецю (CO2) втричі – з 10 грн до 30 грн за тонну.

Відповідна норма міститься у розробленому Міністерством фінансів України так званому "ресурсному законопроєкті", передає Енергореформа.

Згідно з документом, відомство також ініціює поетапне – до 1 січня 2029 року – підвищення в 10 разів ставок цього податку на викиди забруднювальних речовин у водні об'єкти.

Передбачається, що з 1 липня цього року, коли може набрати чинності цей законопроєкт, вони будуть збільшені вдвічі, а з 1 січня 2022 року щорічно будуть підвищуватися ще на 100% від нинішнього рівня (або на 10% від кінцевого рівня).

Подібний ресурсний законопроєкт (№4101-д) уряд пропонував прийняти у пакеті з законом про держбюджет-2021, проте депутати відмовилися це зробити. У тому законопроєкті була така ж норма про поетапне підвищення екологічного податку на скиди. Що стосується податку на викиди CO2, то восени минулого року його також пропонувалося підвищувати поетапно – по 5 грн за тонну – до 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: