fbpx
Сьогодні
09:04 22 Лют 2021

Мобільні бригади, які проводитимуть COVID-щеплення, працюватимуть по 2 місяці кожна, - Ляшко

Мобільні бригади медиків, які проводитимуть щеплення від коронавірусної хвороби, працюватимуть по 2 місяці кожна.

Про це в неділю, під час робочої поїздки до Чернігова, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Отримуючи перші 7 тисяч доз, мобільна бригада працює 28 днів підряд, нарощуючи потужності й переїжджаючи з закладу в заклад. На 29-й день вона повертається в перший заклад і робить повторне щеплення. За два місяці роботи одна мобільна бригада використає 4,5-5 тисяч доз вакцини", – розповів посадовець.

За його словами, паралельно з цим в Україну надходитимуть нові партії вакцини, і з ними працюватимуть уже нові бригади й нові пункти щеплень.

"Таким чином, ми розгорнемося до 600 мобільних бригад і 4250-ти кабінетів на території всієї України", – сказав Ляшко.

Він зазначив, що зараз МОЗ передивляється усі алгоритми, які були відпрацьовані, щоб, коли в Україну надійде вакцина, імунопрофілактика населення проводилася швидко і без збоїв.

Глава МОЗ Максим Степанов у неділю, 21 лютого, заявив, що особисто проконтролював відвантаження в Україну першої партії вакцини AstraZeneca (CoviShield) із заводу-виробника в індійському місті Пуне. За його словами, 500 тисяч доз зараз транспортуються до Мумбаї, потім буде «довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: