fbpx
Сьогодні
13:42 16 Гру 2020

Кулеба назвав пріоритети МЗС у 2021 році: Кримська платформа та робота з Африкою

Фото Reuters

Пріоритетними напрямками роботи Міністерства закордонних справ у 2021 році буде запуск "Кримської платформи" як елемента протидії російській агресії, підвищення ефективності взаємодії із закордонними українцями і дипломатична робота на нових географічних напрямках.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час стратегічної дискусії "Дипломатія 2021: пріоритети влади, очікування суспільства".

"Серед пріоритетів 2021 року тема протидії російській агресії на всіх фронтах, безумовно, буде. Це буде рік запуску "Кримської платформи" – це буде новий елемент в усій архітектурі протидії російській агресії. Це буде рік закордонних українців – ми будемо дуже серйозно працювати над підвищенням ефективності взаємин із закордонними українцями", – сказав Кулеба.

Окрім того, заявив міністр, українська дипломатія продовжуватиме рухатися по азійському треку і більш предметно займатиметься Африкою.

"Ми багато аналітики провели в цьому році щодо Африки, і тепер ця аналітика має перетворитися на політику. І ми дуже віримо, що у нас відбудуться важливі прориви у двосторонніх відносинах з низкою країн – з країною Латинської Америки, з однією азійською країною", – зауважив очільник МЗС.

За словами Кулеби, ще однією "великою інтригою" наступного року будуть відносини України із Сполученими Штатами Америки.

"Це буде дуже цікаво, але я переконаний, що в результаті цього співробітництва ми станемо ще сильнішими, і наше партнерство із США поглибиться", – спрогнозував Кулеба.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: