fbpx
Сьогодні
17:28 30 Жов 2020

Стефанішина запевнила, що питання перегляду безвізу з ЄС відсутнє на порядку денному

Ольга Стефанішина

Питання перегляду Євросоюзом безвізового режиму з Україною через скандальне рішення Конституційного суду щодо антикорупції на цей час не перебуває на порядку денному.

У цьому запевнила віцепрем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вона нагадала, що питання боротьби з корупцією та ефективних механізмів були частиною переговорів про отримання Україною безвізового режиму.

"Рішучі кроки, продемонстровані українською владою, зокрема, засідання РНБО і публічна позиція ключових гравців у владі – президента, уряду і парламенту – свідчить, що Україна налаштована продовжувати ці реформи, і зараз питання про перегляд безвізу не стоїть на порядку денному", – сказала Стефанішина журналістам в Києві в п'ятницю.

За її словами, рішення Конституційного суду України підриває довіру до послідовності українських реформ.

Вона також зазначила, що уряд разом з міжнародними партнерами шукає способи вирішення цього питання.

"Міжнародні партнери розуміють, в якій критичній ситуації ми перебуваємо зараз, і, очевидно, бачать, що ми намагаємося робити рішучі кроки в цьому напрямку. Тому це зараз діалог, і рішень ніяких не прийнято", – сказала Стефанішина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: