fbpx
Сьогодні
21:55 22 Сер 2020

Ситуація в Білорусі: Марчук назвав три загрози для України

Хвиля протестів у Білорусі та реакція на них президента Олександра Лукашенка й місцевих силовиків погіршать відносини між Україною та Білоруссю.

Таку точку зору в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив колишній прем'єр-міністр, ексголова української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську Євген Марчук.

"Для України події в Білорусі серйозні з самого початку. Такий парадокс: незалежно від того, як закінчиться ця ситуація в Білорусі, для України це погано. По-перше, погано, тому що ця ситуація зближує Лукашенка з Путіним. У них були складні етапи у відносинах, особливо коли Росія хотіла форсовано закінчити приведення до логічного завершення союзної держави. Це не вийшло, тому що Лукашенко вистояв", – зазначив політик.

Друга проблема, за його словами, в тому, що в України з Білоруссю були більш-менш нормальні відносини: "Але вони, і це зрозуміло із заяв Лукашенка, вже не будуть такими, якими були".

"Наступне, згідно з документами між Росією і Білоруссю, сторони зобов'язуються взаємно допомагати одна одній. Якщо простою мовою, втручання у справи Білорусі з боку Росії не будуть виглядати, як втручання, з точки зору цих документів. А для нас це 1080 кілометрів кордону", – підкреслив Марчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: