fbpx
Сьогодні
10:37 30 Лис 2019

У "Голосі" пропонують створити спецорган для вироблення претензій до РФ

Народний депутат фракції "Голос" Леся Василенко вважає, що питання вироблення консолідованої претензії до Російської Федерації через розв'язання війни на сході має стати пріоритетом

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Питання перехідного правосуддя є важливим у всіх постконфліктних суспільствах. Ключовим тут є частинка "пост", тобто після досягнення миру. Так, про ці речі необхідно замислюватися, але не в першу чергу. Насамперед необхідно звернути увагу на всіх рівнях на створення спеціального органу зі створення консолідованої претензії до Російської Федерації", – заявила Василенко у четвер на прес-конференції

За словами депутата, створення такого органу передбачено законом "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях".

"Там (у законі – ред.) є дуже чітка стаття, у якій йдеться про те, що має бути підготовлено консолідовану претензію до Російської Федерації і має бути створено відповідний спеціальний орган", – доповнила нардеп.

Вона вважає, що роботу в цьому напрямі мають провадити міністерства, діяльність яких пов'язана з агресією РФ, і органи місцевого самоврядування.

"Ми звикли до багатьох речей, і для нас вони рядові, але щодня ми втрачаємо людей убитими та пораненими, держава виділяє гроші внутрішньо переміщеним особам, надає їм житло, не варто забувати про виплати для ветеранів. Я вже не кажу про втрати для всієї країни промислового регіону. За все це має заплатити агресор", – впевнена Василенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: