fbpx
Сьогодні
14:23 25 Чер 2024

МВС: єдиний реєстр зброї наразі наповнений на 60%

Єдиний реєстр зброї за перший рік його роботи було наповнено десь на 60%, і ці темпи його наповнення вже вищі, ніж очікували у Міністерстві внутрішніх справ.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував заступник глави МВС Леонід Тимченко, передає Рубрика.

За його словами, у міністерстві розраховували, що для того, щоб можна було говорити про повноцінну роботу реєстру, потрібно три роки.

"Ми говорили, що… нам потрібно 3 роки, коли кожен громадянин, у якого є дозвіл на зброю, замінить свій дозвіл, … і тільки після цього реєстр буде наповнений на 100%. Ми розрахували, що приблизно за перший рік у нас буде 40% наповнення, і далі таким чином ми будемо рухатися до 100%. Сьогодні ми можемо говорити в абсолютних цифрах, що ми вже дійшли до 60% наповнення реєстру", – заявив Тимченко.

За його словами, наразі у ЄРЗ є понад 450 тисяч зареєстрованих і облікованих власників зброї.

"Якщо говорити у цілому, яка є кількість власників на території України, то їх близько 700 тисяч. Тобто близько 60% (власників зброї – ред.) тим чи іншим способом вже зайшли у реєстр, отримали інформацію і є облікованими безпосередньо у цьому реєстрі", – зазначив заступник міністра.

За його даними, у ЄРЗ станом на сьогодні обліковано 650 тисяч одиниць зброї. "У цілому, відповідно до обліків Нацполіції, є 950 тисяч (одиниць – ред.) зброї, яка є сьогодні облікована на руках у громадян", – сказав Тимченко.

Він поінформував, що найпопулярнішими видами зброї на руках у громадян є мисливська, гладкоствольна і травматична зброя.

"Це те, що було і у мирний час, у принципі", – пояснив він.

Заступник глави МВС сказав, що відсоток тих, хто в Україні хоче отримати дозвіл на зброю, збільшується щомісяця.

Відповідаючи на питання щодо ситуації із незареєстрованою зброєю в Україні, він пояснив, що у цьому випадку говорити про абсолютні якісь цифри неможливо.

"Такої зброї стає все більше, це об'єктивно. Бо зброї є велика кількість безпосередньо у місцях, де ведуться бойові дії. І, звичайно, Нацполіція працює над тим, щоб ця зброя не потрапляла у мирні місця", – запевнив Тимченко.

Як повідомлялося, в Україні єдиний реєстр зброї повноцінно запрацював із 23 червня минулого року.

Єдиний реєстр зброї передбачає створення Електронних кабінетів. Тож українці зможуть отримати послугу, не виходячи з дому, без відвідування органу Нацполіції, шляхом подачі документів через "Єдине вікно громадянина" або у магазині з продажу зброї.

Також у МВС створили контакт-центр ЄРЗ: 044-33-44-035 та чат-бот Єдиного реєстру зброї у Телеграмі @arms_mvs_bot, де українці зможуть отримати відповіді на будь-які питання щодо нововведень.

Також повідомлялось, що єдиний реєстр зброї цьогоріч інтегрують у застосунок "Дія".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: