fbpx
Сьогодні
Відео 10:35 15 Чер 2024

Війська рф будують нові укріплення вздовж траси Маріуполь – Донецьк

Фото: Скриншот з відео

Російські загарбники будують нові укріплення вздовж траси Маріуполь – Донецьк на ділянці, де дорога з села Гранітного з'єднується з трасою.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм радника мера Маріуполя Петра Андрющенка.

"Гранітне стає головною логістичною артерією для окупантів в забезпеченні ділянки фронту по точках Волноваха – Вугледар – Курахівський напрямок – Донецьк завдяки автомобільному та залізничному мостам.

Позначили на карті (позначка 1 та помаранчевий шлях), про який міст мова. Червоним – бажаний маршрут (без моста). Позначка два – де будують укріплення та логістичні розв'язки (номер два)", розповів чиновник.

Траса Маріуполь – Донецьк

Фото: Телеграм / Андрющенко Time

Андрющенко також пояснив, що ці мости розв'язують питання російської логістики з Ростова.

Траса Маріуполь – Донецьк

Фото: Скриншот з відео

Як зауважив він, "зникнення" цих мостів збільшить шлях логістики на 70 кілометрів та проходження колони на 10 годин.

Нагадаємо, що у морському порту тимчасово окупованого Маріуполя зафіксували ворожий танкер – перший в акваторії порту з початку окупації міста. Ймовірно його мета – забезпечення паливом російських загарбників.

Ситуація  в окупованому Маріуполі

Російські війська захопили Маріуполь Донецької області, розташований на березі Азовського моря, під час масштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. При цьому в місті постійно гримлять вибухи, які стають наслідком "прильотів" по місцях базування окупантів.

Також через тимчасово захоплений Маріуполь Донецької області російські окупанти постійно  перекидають техніку.

Як відомо, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, тут так і немає нормального постачання електрики, води, газу. Окрім того, загарбники зносять пошкоджені ними будинки, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Як раніше ми писали, радник мера Маріуполя зазначав, що окупанти намагаються побудувати пряме залізничне сполучення з Маріуполем, Волновахою та Донецьком.

Також повідомлялось, що окупаційні війська, засипавши дві третини річища річки Кальміус в Маріуполі для облаштування переправи, критично порушили екосистему Приазов'я та Азовського моря.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: