fbpx
Сьогодні
14:58 01 Чер 2024

Зеленський заявив, що все, що є замороженим конфліктом, є війною або повільною окупацією

Все, що є замороженим конфліктом, є війною – повільною війною, або повільною окупацією, або замороженим конфліктом між сторонами.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Guardian.

Український лідер впевнений, що настане мить, коли все це з тієї чи іншої причини розморозиться.

"Привід окупант знайде завжди. Для нього потрібна пауза, щоб посилити свої позиції на полі бою. Щоб зрозуміти, де у нього дефіцит. Ми це знаємо. У нас такий самий дефіцит, ми про це говоримо відкрито…

У них (у рф – ред.) більше техніки, ніж у нас, але й у них дефіцит – у них брак досвідчених військових, артилерійських снарядів, ракет.

Тому ця пауза їм піде на користь, точно не нам. Вони стануть сильнішими, а після цього, як було в Нормандських домовленостях, він набере сили, і може вам поставити ультиматум – визнати всі території, не бути в Альянсі, забути про євроінтеграцію, і таких умов буде багато", підкреслив Зеленський.

Президент також нагадав окупацію Донбасу та те, що там попри відсутність активної фази до 2022 року все одно гинули від російських атак українці.

Можливість переговорів між Україною та росією

У росії кілька разів заявляли, що нібито готові до мирних переговорів з Україною, але водночас відкидають пропозиції та ініціативи Києва, а також не сприймають Саміт миру у Швейцарії.

Натомість український президент Володимир Зеленський заявив, що необхідно опрацювати разом зі світом детальний план, перш ніж говорити з рф про завершення війни. На перший Саміт миру, який відбудеться в червні, росію не запросили.

Нагадаємо, що ще навесні 2022 року Україна та росія нібито майже досягли домовленості про припинення бойових дій, і процес цей не завершився результатом нібито через відмову Києва під впливом Лондона.

Нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вчергове спростував чутки, що вона зірвалася через відмову Києва.

Варто зазначити, що Україна та росія проводили декілька раундів переговорів на початку повномасштабного вторгнення, але зараз вони "на паузі". Українська влада наголошує, що Україна не повернеться за стіл перемовин, поки москва не виведе свої війська.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко заявив, що Україна чітко усвідомлює: війна з країною-агресорм закінчиться переговорами. Однак це має бути не перемир'я на кілька років, а стійкий мир на десятиліття.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: