fbpx
Сьогодні
16:20 31 Тра 2024

У Миколаєві відкрився Центр рекрутингу української армії

Фото: Міноборони

У Миколаєві відкрився Центр рекрутингу української армії, який має на меті надавати консультаційно-інформаційні послуги щодо служби у Силах оборони, відповідно до бажання й досвіду людей та потреби війська.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони.

Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім зазначив, що основне завдання центру – роз'яснення можливостей та умов військової служби.

"Тут не видають повістки, а допомагають зрозуміти, що чекає потенційних військовослужбовців», — зазначив Віталій Кім.

Центр створено Міністерством оборони спільно з Генштабом у співпраці з Миколаївською ОВА та міською радою. Навчені рекрутери допомагатимуть громадянам долучитися до лав Сил оборони, враховуючи їхню професію та цивільний досвід.

У Миколаєві відкрився Центр рекрутингу

Фото: Суспільне

«Це інформаційне місце, де можна отримати всю необхідну інформацію про можливості військової служби. Тут немає військових чи представників ТЦК. Доступ вільний для всіх бажаючих», — каже міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

До центру можуть звернутися чоловіки та жінки віком від 18 до 60 років. Процес рекрутингу проходить під контролем рекрутера, який постійно знаходиться на зв'язку з громадянином.

«Мета центрів – зорієнтувати людину, допомогти побороти страхи та знайти своє місце в Силах оборони. Це сервіс для людини, де рекрутери надають всю необхідну інформацію та супроводжують на всіх етапах долучення до Сил оборони», — пояснює Уповноважений з питань рекрутингу Міністерства оборони України Олексій Бежевець.

Наразі центр у Миколаєві пропонує більше 10 000 вакансій у різні підрозділи Сил оборони – Збройні сили України, Сили територіальної оборони, Нацгвардії та Державної прикордонної служби.

У Миколаєві відкрився Центр рекрутингу

Фото: Суспільне

«Ми співпрацюємо з усіма рекрутинговими центрами, надаючи інформацію та підтримку кандидатам на військову службу за контрактом», — додав начальник Центру комплектування та рекрутингу морської піхоти Військово-морських сил України полковник Віктор Самохін.

Це 22-й центр такого типу в Україні. Загалом станом на сьогодні за кілька місяців до таких центрів рекрутингу вже звернулося понад 6 000 осіб, 1 800 з яких знаходяться на різних етапах рекрутингу.

Зв'язатися з центром у Миколаєві для отримання інформації можна за телефоном 098 628 53 51 або через месенджери.

Деталі та перелік вакансій у Силах оборони України можна отримати за посиланням: http://recruiting.mod.gov.ua

Що відомо про запровадження Міноборони рекрутингу

На початку листопада минулого року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Пілотний проєкт рекрутингу української армії було запущено у Львові 12 лютого Міноборони спільно з Львівською міською радою. Другий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ відкрили у Запоріжжі.

До серпня в Україні відкриють ще понад 20 рекрутингових центрів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: