fbpx
Сьогодні
Фото 11:45 28 Тра 2024

У Дніпрі нідерландські благодійники відкрили шпиталь для тварин, постраждалих через війну: як працює це рішення

Фото: надані House of Animals

Нідерландські благодійники у Дніпрі відкрили шпиталь невідкладної допомоги для тварин, що постраждали через війну. Ініціатива належить нідерландському благодійному фонду House of Animals, що стала можливою завдяки тисячам пожертвувань від любителів тварин із Нідерландів та Бельгії.

Про це пише Укрінформу, передає Рубрика.

У чому проблема?

"Коли ми були в Україні у грудні минулого року, ми побачили, що є величезна потреба в медичній допомозі для тварин, постраждалих від війни. Багато тварин перебувають у жахливому стані. Коти з простреленими очима та собаки з тяжкими ранами живота чи переломами лап. Тварин щоденно привозять українські військові до притулків для тварин, які ми підтримуємо вже понад два роки. Без невідкладної медичної допомоги більшість тварин не мають шансів, ми це бачили на власні очі. Дніпро видається найкращим місцем для шпиталю невідкладної допомоги", – розповіла нідерландська захисниця тварин і засновниця зоозахисної організації House of Animals Карен Сутерс.

Яке рішення?

Ще у грудні 2023 року House of Animals звернувся до нідерландських та бельгійських любителів тварин з проханням пожертвувати на шпиталь у Дніпрі для тварин, що постраждали через війну.

Фото: надані House of Animals

І завдяки тисячам пожертвувань від любителів тварин у Дніпрі відкрили шпиталь невідкладної допомоги.

Як це працює?

Шпиталь для тварин, що постраждали через війну, знаходиться на території притулку для тварин Pegasus.

"У шпиталі для тварин є операційна. Є стерильні палати на 70 лікарняних ліжок та відділення із медикаментами та продукцією медичного призначення. Ветеринари в Україні добре підготовлені та надають оптимальну медичну допомогу. І дуже важливо: всі працюють із такою неймовірною любов'ю та індивідуальною увагою до кожної тварини!" – підкреслила засновниця зоозахисної організації House of Animals Карен Сутерс.

Фото: надані House of Animals

Шпиталь невідкладної допомоги для тварин назвали "Люсі", на честь вівчарки Люсі, яку тяжко поранену привезли до притулку для тварин у Дніпрі у грудні.

"Попри біль від травм, Люсі залишалася бадьорою та повною життя. На жаль, зрештою вона померла через відсутність гігієни та належного медичного догляду. Шпиталь для тварин прагне запобігти таким наслідкам у майбутньому", – зазначила Карен Сутерс.

Як повідомлялось, 16 травня благодійна крамниця Animalism by UAnimals презентувала дроп у колаборації Асоціації родин захисників "Азовсталі".

Ідея створити дроп виникла, коли у чаті рідних захисників "Азовсталі" сім'ї полонених поділились фотографіями тварин, які чекають на своїх господарів. Метою стало нагадати про героїв, що вже 2 роки знаходяться в полоні та допомогти тваринам, які постраждали від війни.

Нагадаємо, ГО "Порятунок тварин Харків" спершу лише рятувала тварин з зони бойових дій. Тоді волонтерам спала на думку ідея облаштувати контакту кімнату, куди можна прийти і просто побути в оточенні тварин, заспокоїтися і відволіктись від стресів. Тепер завдяки контактній кімнаті "Маленький принц" люди знаходять трошки більше причин для радощів, а чотирилапі — дім. "Рубрика" розповідає про це рішення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: