fbpx
Сьогодні
13:42 25 Тра 2024

Японія продовжить підтримувати Україну у відбудові медінфраструктури, постачанні ліків та обладнання

Японія продовжить підтримку України в медичній сфері, зокрема у відбудові пошкодженої медичної інфраструктури та постачанні ліків й медобладнання.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, пише Рубрика.

Як зазначили у відомстві, ключові напрями співробітництва між Україною та Японією обговорили на зустрічі керівництва МОЗ України з представниками уряду Японії, керівництва Офісу сприяння економічного відновлення України, представниками посольства Японії в Україні та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

"Японія є одним із надійних партнерів, що публічно підтримує нас у нелегкі часи, коли країна переживає руйнування медичної інфраструктури, а ворог забирає життя українців і медичних працівників зокрема. Така стійкість і незламність є для нас дуже цінною", – наголосила заступниця міністра охорони здоровʼя Марія Карчевич.

У МОЗ підкреслили, що представники японської делегації висловили підтримку й намір продовжувати співпрацю.

Зокрема, й надалі триватиме взаємодія у відбудові пошкодженої інфраструктури та забезпеченні стійкості медичної сфери. Важливим залишається питання постачання ліків і медичного обладнання.

Також мова йшла і про розвиток та підтримку питань, що стосуються:

  • реабілітації,
  • психічного здоровʼя,
  • інноваційних технологій тощо.

Окрім того, під час зустрічі було підкреслено важливість забезпечення автономної роботи медичних закладів у зв'язку з постійними обстрілами й пошкодженням енергетичної інфраструктури.

Як наголосили у Міністерстві, за понад два роки повномасштабної війни Японія вже надала Україні фінансової підтримки на більше ніж 12 мільярдів доларів, у тому числі для медичної сфери.

Допомога Від Японії

Через механізм Світового банку Україна отримала 1,5 млрд доларів США позики на підтримку політики розвитку "Основи зростання" від Японії та Великої Британії.

Нагадаємо, що 1 лютого близько 390 млн доларів США надійшло до Державного бюджету України від Японії у межах проєктів Світового банку, націлених на соціальний захист та відновлення сільського господарства.

Раніше прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда повідомив, що Японія готова надати додаткові кошти на підтримку України. Мова про 4,5 млрд доларів.

Загалом у лютому під час Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо було підписано 56 документів про співпрацю між Україною та Японією.

Також Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: