fbpx
Сьогодні
21:24 24 Тра 2024

Німеччина передала Україні ще один зенітний комплекс Iris-T, – ЗМІ

В Україну сьогодні 24 травня прибув ще один німецький зенітний комплекс Iris-T-SLM. Таким чином зараз в Україні є чотири системи Iris-T середньої дальності та одна система Iris-T малої дальності.

Про це повідомляє Spiegel, пише Рубрика.

Як зазначають у виданні, загалом Берлін пообіцяв Києву дев'ять систем ППО IRIS-T SLM та одинадцять систем ППО IRIS-T SLS, які виробляє німецька компанія Diehl Defense.

"За останні півтора року системи озброєння довели свою ефективність у захисті великих українських міст Києва та Львова від російських повітряних атак. Вони також перехопювали крилаті ракети, націлені на критичну енергетичну інфраструктуру", — пише Spiegel.

Що відомо про ініціативу пошуку ППО для України

Нагадаємо, уряд Німеччини запустив ініціативу з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони, які можна передати Україні, 17 квітня. Берлін пізніше повідомляв, що обговорює з Данією та Нідерландами фінансування ініціативи.

У квітні Бельгія також оголосила про виділення 200 мільйонів євро на німецьку ініціативу, а у травні Канада пообіцяла дати понад 55 мільйонів доларів.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус також оголосив про наміри придбати у Сполучених Штатів Америки три пускові установки для реактивних систем залпового вогню HIMARS та передати їх Україні.

Нагадаємо, що на 22-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), що відбулося напередодні, висловили підтримку ініціативі Німеччини з пошуку засобів протиповітряної оборони для Києва низка країн.

Згідно з інформацією, ініціативу з пошуку засобів протиповітряної оборони для України профінансують Бельгія, Данія, Канада, Нідерланди та Норвегія.

Окрім того, додатково Бельгія, Велика Британія, Іспанія, Литва, Румунія, США та Франція пообіцяли допомогти "обладнанням і ракетами" (ймовірно, не обов'язково в межах ініціативи ФРН), а Латвія – висловила бажання приєднатись до ініціативи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: