fbpx
Сьогодні
22:30 22 Тра 2024

Сполучені Штати підтвердили підготовку до участі у Глобальному саміті миру

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван підтвердив, що він разом з іншими членами уряду безпосередньо залучений до підготовки участі американської делегації в Глобальному саміті миру.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

Водночас Салліван поки не уточнив, чи полетить туди президент Байден.

«Я скажу, що я особисто залучений до підготовки цього саміту, так само як і інші в нашому уряді», – зазначив Салліван у відповідь на запитання щодо рівня представництва американської сторони в цьому заході.

Він підкреслив, що Сполучені Штати є ключовим гравцем, який сприяє просуванню бачення миру в Україні, заснованого на збереженні суверенітету й територіальної цілісності, а також принципів Статуту ООН.

Водночас за його словами, Білий дім поки не має офіційних оголошень щодо поїздки президента Байдена.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

Уряд Швейцарії визначився, що 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. росія не братиме участь у заході.

Нагадаємо, ще у листопаді 2022 року Зеленський вперше озвучив "формулу миру", яка повинна була б посприяти завершенню повномасштабної війни на справедливих умовах.

Вищезгадану "формулу" обговорять під час Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії. Серед запрошених учасників немає російської федерації.

Раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак допустив участь росії в глобальному саміті миру, однак не на першій зустрічі.

Окрім того, 7 травня канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, взяти участь у Глобальному саміті миру щодо України.

9 травня президент Володимир Зеленський повідомив, що на Саміту миру, який відбудеться в червні у Швейцарії, країни-учасниці розглянуть низку основних питань, які стосуються війни в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: