fbpx
Сьогодні
20:59 21 Тра 2024

В акваторії Чорного моря росіяни можуть мати до 10 ракетоносіїв, – Плетенчук

В акваторії Чорного моря може залишатися до десяти російських ракетоносіїв.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук, цитує Рубрика.

«Загальна чисельність ракетоносіїв у Росії – близько десяти. Їхня кількість може змінюватися, залежно від того, в якому вони стані. Деякі з них можуть перебувати на обслуговуванні», – сказав він.

Загалом, зазначив Плетенчук, в акваторії Чорного моря росіяни можуть мати 10 ракетоносіїв. Можливо менше, додав він.

Нагадаємо, російське командування побоюється виводити свої кораблі, тому практично не використовує «Калібри» для ударів по території України.

Як писала раніше Рубрика, до російського Новоросійська окупанти вивели майже всі значущі та боєготові кораблі з бази Чорноморського флоту, що знаходиться у тимчасово окупованому Севастополі.

Окрім того, за даними української розвідки, як повідомив президент Зеленський, російсько-окупаційні війська переміщують свої кораблі, зокрема ті, які є носіями крилатих ракет "Калібр", у Каспійське море.

Представник ГУР Андрій Юсов повідомив, що ворог намагається ховати свої великі судна після великих втрат, спричинених спецпідрозділів ГУР.

Нагадаємо, у Генеральному штабі збройних сил України підтвердили знищення 19 травня у тимчасово окупованому Криму російського ракетного корабля «Циклон».

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: