fbpx
Сьогодні
Відео 19:27 19 Тра 2024

Телеграм часто використовується як легалізований Даркнет: ІПСО рф спрямовані на відкриття внутрішнього фронту в Україні

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що платформа "Телеграм" часто використовується для розповсюдження забороненого контенту й тиску на українців, тому такі канали поширення інформації потребують регулювання. А інформаційно-психологічні операції, які проводить росія, мають на меті призвести до відкриття внутрішнього фронту в Україні.

Про це Андрій Юсов розповів в інтерв'ю Центру протидії дезінформації, передає Рубрика.

"Сьогодні часто Телеграм використовується як легалізований Даркнет, в якому можна знайти все: від продажу наркотиків до груп ухилянтів або людей, які займаються чим завгодно, аж до дитячої порнографії", – зауважив Юсов.

Крім того, через анонімні канали у цій соцмережі росіяни пробують чинити тиск на українських громадян.

"Не буду використовувати гучних слів, але де анонімізувати подібні інструменти безумовно потрібно", – сказав Юсов.

Він зазначив, що з адміністрацією Телеграма немає стійкого контакту щодо реагування на небезпечний контент.

Представник ГУР також повідомив, що росіяни використовують для масованих вкидів свого інформаційного продукту платформу "Tікток". Адміністрація цієї соцмережі йде на контакт з українськими представниками щодо реагування на подібні кампанії.

Андрій Юсов зазначив, що інформаційно-психологічні операції, які проводить росія, мають на меті призвести до відкриття внутрішнього фронту в Україні.

"Всі ІПСО, фейки, пропаганда рашистів мають за кінцеву мету прорив і обвал українського фронту й відкриття внутрішнього фронту. Тому протидія такій гібридній інформаційній агресії є надзвичайно важливою", – зазначив представник ГУР.

Зокрема, він звернув увагу на намагання окупантів дискредитувати в очах українців не лише військово-політичне керівництво держави, а й образ військового як такий.

Серед таких операцій Юсов назвав кампанії, які мають на меті зрив мобілізації, використання тем військовополонених та цивільних заручників для тиску на суспільство.

"Завдання держави – якісно комунікувати ці речі. Завдання медіа – відповідально ставитися до поширення інформації, громадян – відповідально споживати цю інформацію", – наголосив представник ГУР.

Він закликав українців користуватися верифікованими джерелами інформації, які "не хайпують на №гарячих" заголовках і біді людей".

Як повідомлялося, росія вкладає колосальні ресурси у просування своїх ІПСО.

Нагадаємо, експерти з кібербезпеки не радять військовим використовувати Телеграм.

А очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов раніше заявив, що закриття (або блокування) анонімних Телеграм-каналів тимчасово може стати вирішенням питання з цією соцмережею.

Як цьому протидіяти читайте докладніше у нашому матеріалі: "Як російська пропаганда шириться у Тіктоці та чому не варто довіряти всьому, що ми бачимо".

Також Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації побудує систему блокування російського теле- та радіомовлення на прикордонних територіях України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: