fbpx
Сьогодні
11:58 14 Кві 2024

Воєнне керівництво рф наказало своїм військам до 9 травня захопити Часів Яр на Донеччині

Воєнне керівництво російської федерації дало наказ російським окупаційним військам до 9 травня захопити у Донецькій області Часів Яр: саме у цей день в росії святкують День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пише Рубрика.

Головком розповів, що росія зосереджує зусилля для:

  • прориву української оборони західніше Бахмута,
  • виходу до каналу Сіверський Донець — Донбас,
  • захопленні міста Часів Яр,
  • створенні умов для подальшого просування до Краматорської агломерації.

"Реалізації планів противника заважає героїчна оборона наших бригад, які буквально вгризлися в землю, стримуючи щоденні атаки ворога",  стверджує Сирський.

Головнокомандувач відзначив, що окремі групи російської піхоти, використовуючи чисельну перевагу та різноманітні мотиваційні чинники, вийшли до мікрорайону "Новий", але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії.

"Разом з тим, загроза залишається актуальною, з урахуванням того, що вище російське воєнне керівництво поставило завдання своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня", додав Головноком.

Сирський розповів про вжиті заходи для суттєвого посилення бригад боєприпасами, дронами, засобами РЕБ. З його слів, необхідно:

  • підвищити якість підготовки, зокрема морально-психологічної складової,
  • наростити чисельність високотехнологічних безпілотних систем різного призначення з підготовленими операторами.

Головнокомандувач додав, що продовжується проведення організаційних заходів з упором на підвищення ефективності управління та направлення вивільнених ресурсів у бойові частини та підрозділи.

Головним завданням, за словами Сирського, є:

  • нарощування боєздатності українських військ,
  • збереження життя воїнів,
  • зрив планів ворога,
  • забезпечення підготовки резервів.

Нагадаємо, що зі слів Головнокомандувача ЗСУ Сирського, обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася, адже після проведення у рф президентських виборів, російські війська значною мірою активізували наступальні дії.

Однак, як запевнив генерал, місто Часів Яр залишається під контролем українських Сил оборони, усі спроби окупантів прорватися до цього населеного пункту зазнали невдачі.

Своєю чергою в ISW зазначали, що армія російської федерації намагається просуватися в напрямку Часового Яру Донецької області, проте навряд чи зможе загрожувати цьому населеному пункту оточенням або окупацією впродовж найближчих місяців. Війська ЗСУ побудували значні укріплення у формі кільця біля міста.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: