fbpx
Сьогодні
19:48 18 Тра 2024

Знай наших: Харлан здобула срібло на Кубку світу

Фото: FIE

У болгарському Пловдиві цими вихідними проходить завершальний перед Олімпійськими іграми етап Кубка світу з фехтування на шаблях. "Срібло" в індивідуальних змаганнях шаблісток завоювала українка Ольга Харлан.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву Національного олімпійського комітету України та національної олімпійської збірної України.

Українська олімпійська чемпіонка розпочала виступ в основній сітці змагань з перемоги над "нейтральною" спортсменкою з країни-агресорки Анною Смірновою (15:8). Харлан принципово не потиснула руку суперниці як на торішньому чемпіонаті світу, так і зараз.

Після цього українка впевнено взяла гору ще над трьома суперницями – італійками Елоізою Пассаро (15:7) і Росселлою Грегоріо (15:5), а також американкою Елізабет Тартаковскі (15:8).

У півфіналі Харлан у напруженому протистоянні перемогла дворазову чемпіонку світу (2022, 2023) з Японії Місакі Емурою (15:13). Однак у фіналі поступилася першому номеру світового рейтингу FIE француженці Сарі Бальзер (8:15).

"Відзначимо, що чергова медаль Кубка світу стала 33-ю в кар'єрі Ольга Харлан. Вже завтра наша титулована шаблістка побореться за нагороди командних змагань", – повідомили в НОК.

Варто зазначити, що від початку сезону українка має вже три медалі серії. Зокрема, 2024 рік Харлан відкрила із "золота" Кубку світу в перуанській Лімі.

Всього на жіночому Кубку світу в Плодиві до заявки пройшли п'ять українок. Зокрема, стартували в Болгарії Юлія Бакастова, Аліна Комащук та Олена Кравацька — в команді з Харлан вони здобули "бронзу" Кубка світу в березні.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: