fbpx
Сьогодні
22:47 30 Кві 2024

У Києві відкрився Центр рекрутингу української армії

Фото: Міноборони

Перший у столиці центр рекрутингу розпочав роботу на проспекті Повітряних сил, 41, (ЦНАП Солом'янського району).

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міноборони України.

«Цей центр призначений для надання інформаційно-консультативних послуг громадянам, які виявили бажання долучитися до лав Збройних Сил України. Тут не вручають повістки, а забезпечують можливість обрати відповідну посаду та військову частину», – повідомив Сергій Попко, начальник КМВА.

У центрі працюють чотири цивільні рекрутери, які допомагають кандидатам вибрати вакансії, що відповідають їх цивільному досвіду. На вибір пропонуються як бойові, так і тилові спеціальності: від стрільців та медиків до кухарів і операторів БПЛА.

У Києві відкрився Центр рекрутингу української армії

Фото: Міноборони

«Це вже вісімнадцятий центр, який ми відкрили в Україні, перший з'явився у Львові у лютому, а згодом в Запоріжжі, Дніпрі та інших містах, – зазначила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова. – Незважаючи на те, що деякі центри працюють лише кілька тижнів, ми вже маємо оптимістичні результати — понад 2600 звернень та майже 400 осіб на різних етапах рекрутингу. Інтерес громадян до служби в армії зростає щодня».

Калмикова додала, що зазвичай рекрутингові центри розгортаються у ЦНАПах, оскільки це місце, де людям найкомфортніше отримати адміністративні послуги.

Що відомо про запровадження Міноборони рекрутингу

На початку листопада минулого року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Пілотний проєкт рекрутингу української армії було запущено у Львові 12 лютого Міноборони спільно з Львівською міською радою. Другий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ відкрили у Запоріжжі.

На Полтавщині відкрилися чотири нові центри рекрутингу української армії.

До серпня в Україні відкриють ще понад 20 рекрутингових центрів. Загалом цього року вже 10 таких центрів відкрито в п'яти регіонах України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: