fbpx
Сьогодні
21:47 07 Лис 2022

Нова "Мрія" будується на секретному об'єкті та готова на 30%, - "Антонов"

ДП "Антонов" будує другий літак Ан-225 "Мрія" після того, як він був зруйнований у лютому окупантами у ході наступу на Київщині. Очільник компанії говорить, що нова "Мрія" готова на третину

Про це в.о. гендиректора "Антонова" Євген Гаврилов розповів у Лейпцигу, повідомляє Bild.

За його словами, реконструйована "Мрія" готова вже на 30%.

"Роботи над новим літаком тривають на секретному об'єкті. Частини розбомбленого літака та нові деталі будуть додані до так і не добудованого другого Ан-225". Проєкт, за його словами, коштує 500 млн євро.

Крім того, аеропорт Лейпциг/Халле (Німеччина) допоможе зібрати кошти на реконструкцію зруйнованої "Мрії". А саме, в аеропорту продаватиметься сувенірна продукція, на кшталт моделей "Мрії".

Зазначається, що "Мрія" постійно літала до Лейпцигу до початку повномасштабної війни.

Довідка:

Під час одного з перших польотів, 22 березня 1989 року, цей літак встановив 110 світових рекордів, а за більш ніж 30 років експлуатації їх у доробку судна аж 240.

Літак Ан-225 "Мрія" – символ України та справжнє інженерне диво. Його прибуття в будь-яку країну світу приковувало увагу всіх місцевих любителів авіації.

Під час пандемії Covid-19 літак розвозив по світу великі партії захисних масок, костюмів, окулярів, дезинфекторів та апаратів штучного дихання. У деяких видах перевезень Ан-225 досі не має конкурентів.

"Мрія" була знищена в Гостомелі під час російського вторгнення, проте надія на відновлення найбільшого у світі літака живе. Для цього потрібні політична воля, технічні можливості та неабиякі фінансові вливання.

Нагадаємо, що ще на початку лютого Рубрика писала про те, як до Данії, щоб подивитися на український літак "Мрія", приїжджали навіть з інших країн.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: