fbpx
Сьогодні
10:25 16 Кві 2024

Збив на Житомирщині на смерть 18-річну дівчину: справу депутата Ніколаєнка передали до суду

Фото: 24 канал

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо народного депутата України Андрія Ніколаєнка, який 3 листопада 2023 року збив на смерть 18-річну дівчину на трасі Київ – Чоп у селі Березівка Житомирської області. Цю справу передали до суду.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР, передає Рубрика.

Слідство встановило, що водій, їхавши трасою до Львова, перевищив допустиму швидкість від 40 до 50 км/год.

Цей факт зафіксували камери відеофіксації порушення правил. Одна з них зафіксувала перевищення швидкості в межах села, де сталася ДТП.

За даними ДБР, 18-річна мешканка села Березівка перебігала проїзну частину. Депутат, що був за кермом та перевищив швидкість, збив дівчину, через що вона загинула на місці.

Правоохоронці також встановили, що дотримання водієм вимог правил дорожнього руху та своєчасне гальмування надало б можливість потерпілій перебігти дорогу.

Ніколаєнка обвинувачують за ч. 2 статті 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої.

Йому загрожує від 3 до 8 років ув'язнення.

Довідка про аварію

3 листопада 2023 року водій Mercedes-Benz GLE, рухаючись у напрямку Чопа у крайній лівій смузі руху, наїхав на пішохідку. Унаслідок ДТП 18-річна дівчина загинула на місці події.

Фото: zt.npu.gov.ua

За кермом машини перебував народний депутат від "Батьківщини" Андрій Ніколаєнко, який сам підтвердив, що причетний до ДТП.

Він заявив, що був тверезим, не порушував правил, "але трагедії уникнути не вдалося" Депутат запевнив, що усіляко сприятиме слідчим діям, які проводить ДБР, та добровільно пройде всі необхідні експертизи.

"Трапилося величезне горе, яке вже не можна ані відмотати назад, ані скасувати. Справжній розпач — це коли ти ніяк не можеш вплинути на ситуацію. Мої найщиріші співчуття рідним. Не знаю, що ще сказати…" — написав він у Facebook.

Згодом за матеріалами ДБР Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру народному депутату України, який вчинив смертельну ДТП на Житомирщині.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: