fbpx
Сьогодні
Рішення 21:15 21 Бер 2024

"Ліга Сильних" оголосила конкурс для журналістів на створення матеріалів про роботу МСЕК

Фото: З відкритих джерел

Громадська спілка "Ліга Сильних" запрошує журналістів дослідити та висвітлити проблеми взаємодії людей з інвалідністю з медико-соціальними експертними комісіями. Конкурс відбудеться в рамках проєкту "Реформування МСЕК". Буде обрано 12 медійників, яким нададуть стипендію на створення ексклюзивних матеріалів.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема

В Україні існує проблема взаємодії людей, які мають інвалідність чи потребують її оформлення, з медико-соціальними експертними комісіями. Багато людей не можуть отримати інвалідність через бюрократичні процедури.

А тим, хто має відповідний висновок МСЕК, з року в рік доводиться доводити, що стан здоров'я не змінився. Громадська спілка "Ліга Сильних" виступає за зміни в роботі медико-соціальних експертних комісій та спрощення процедури отримання інвалідності.

Яке рішення

"Ліга Сильних" пропонує локальним медіа показати проблеми та реальний досвід українців, які отримують послуги в МСЕК. Конкурс відбудеться в рамках проєкту "Реформування МСЕК". Очікують, що в рамках конкурсу будуть написані 12 матеріалів.

Стипендія на виготовлення одного матеріалу становить 5 тисяч гривень. Усі опубліковані матеріали будуть корисними в аналітичній роботі, яку організація постійно проводить, щоб знаходити шляхи подолання наявних бар'єрів.

Як це працює

Журналістам пропонується:

  • розкрити досвід тих, хто не може отримати інвалідність через бюрократичні процедури;
  • або розповісти історію тих, кому з року в рік доводиться доводити, що стан здоров'я не змінився.

Також журналісти можуть відвідати з героями приміщення МСЕК та перевірити їх на предмет доступності.

Заповнити форму для участі у конкурсі можна за посиланням.

Дедлайн для подання пропозицій: 28 березня 2024 року.

Після завершення прийому заявок конкурсна комісія визначає потенційні матеріали, створення яких підтримає. На реалізацію ідеї у журналістів є 2 тижні.

Нагадаємо, що 11-го березня "Рубрика" провела онлайн-івент "Тим, хто чекає" для близьких військових. Разом з представниками профільних організацій ми поговорили про юридичні, соціальні та психологічні аспекти підтримки, якої потребують військові та їхні родини. Читайте докладніше короткий конспект з івенту про найважливіше: "Виплати для ветеранів та допомога родинам військових".

Окрім того, громадська організація "Жіноча Ліга" запрошує дівчат віком 17-23 років взяти участь у проєкті "Академія стійкості для дівчат 1.0"

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: