fbpx
Сьогодні
14:46 20 Кві 2024

У британській розвідці проаналізували українську операцію зі знищення Ту-22М3

Фото: з відкритих джерел

Розвідка Британії проаналізувала операцію Сил оборони України зі знищення стратегічного російського бомбардувальника Ту-22М3, який вдалося збити вперше з початку повномасштабного вторгнення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міноборони Британії у Twiiter (Х).

Як зазначили британські аналітики, російський літак Ту-22М3 знищили завдяки ракетам С-200. Це була ще одна успішна атака України проти військово-повітряних сил РФ.

"Ця система, ймовірно, була використана для збиття російського літака дальнього радіолокаційного виявлення і управління A-50 23 лютого 2024 року", – зазначають британські розвідники.

У Міноборони Британії наголосили, що це перший випадок знищення українською протиповітряною обороною російського бомбардувальника.

"Дуже ймовірно, що на сьогодні Росія втратила щонайменше 100 бойових літаків", – вважають у розвідці.

Що відомо про збиття російського літака Ту-22М3 

Нагадаємо, у ніч проти 19 квітня російські окупанти влаштували чергову комбіновану повітряну атаку по території України. 

Пізніше стало відомо про збиття бомбардувальника Ту-22МЗ на території російської федерації. Ворожий літак вдалося знищити українським силам. Його вдалося атакувати за 300 км від України.

Під час масовано ворожого обстрілу по Україні в ніч на 19 квітня, ППО вперше знищила ракети Х-22 та російський бомбардувальник Ту-22М3. Крім того, вдалось "приземлити" і 14 дронів.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, що українські захисники тиждень вичікували, доки російський бомбардувальник Ту-22М3 вийде на потрібний рубіж, щоб його знищити.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: