fbpx
Сьогодні
Фото, відео 12:38 19 Кві 2024

Президент приїхав на Донеччину та відвідав поранених воїнів

Фото: Офіс Президента

Глава держави Володимир Зеленський прибув у Донецьку область. Він відвідав поранених українських захисників.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Зеленського у Facebook.

Зеленський відвідав військових, які проходять лікування в медичній роті 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Президент поспілкувався з бійцями, які там лікуються, і запитав про забезпечення медичної роти.

"Дякую за службу і захист України! Наша держава пишається тим, що має таких воїнів. Цінуємо роботу наших медиків. Дякую, що докладаєте всіх зусиль заради життів наших воїнів, за те, що лікуєте наших бійців і служите Україні", – зазначив глава держави.

Фото: ОПУ

Володимир Зеленський вручив захисникам:

  • ордени "За мужність" ІІІ ступеня,
  • медалі "За військову службу Україні",
  • медалі "Захиснику Вітчизни".

"Дякую за службу, за захист України. Нехай вам щастить! Бажаю одужання й перемоги", – сказав він.

Також Президент нагородив медиків роти:

  • орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня,
  • медалями "За врятоване життя".

"Дякую за вашу роботу. Ви докладаєте всіх зусиль заради життів наших воїнів. Дякую, що лікуєте наших бійців та служите Україні. Бажаю вам перемоги, здоров'я та бути дуже міцними", – наголосив Глава держави.

Ситуація на Донеччині

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіянам поставили задачу захопити місто Часів Яр під Бахмутом до 9 травня. Захоплення міста створить умови для подальшого просування ворога до Краматорської агломерації.

Та в ISW вважають, що армія рф може не встигнути захопити все місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня, а лише зайти до його східного району. Проте нестача артилерії та засобів ППО в ЗСУ, дозволить  російським загарбникам швидше просуватися під час операції із захоплення міста.

Своєю чергою міністр оброни Рустем Умєров зазначив, що російські війська намагаються прорвати оборону ЗСУ західніше Бахмута, але українські військові зривають ці плани ворога.

Також президент України Володимир Зеленський заявив, що на деяких напрямках фронту останнім часом почала ускладнюватися ситуація.

Зі слів Головнокомандувача ЗСУ Сирського, обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася, адже після проведення у рф президентських виборів, російські війська значною мірою активізували наступальні дії.

Крім того, нещодавно в мережі поширювалася інформація про захоплення села Богданівка у Бахмутському районі. Але в Міноборони це заперечили і заявили, що Богданівка залишається під контролем ЗСУ, але там йдуть важкі бої.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: