fbpx
Сьогодні
16:17 19 Кві 2024

2 000 доларів США на розвиток бізнесу: результати тренінгової онлайн-програми U&WE Hub 4.0: Час розпочати власну справу!

12 квітня відбувся фінал четвертої безоплатної тренінгової програми з підприємництва для жінок від Ukrainian Women Entrepreneurs Hub (U&WE Hub).

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

"У ці складні часи на українських жінок покладена велика місія – вони не лише опікуються своїми сім'ями, а й започатковують та розвивають бізнеси, наближаючи нашу країну до перемоги на економічному фронті. Тому саме сьогодні вони потребують особливої підтримки, у тому числі фінансової для посилення стійкості власного бізнесу", – Катерина Маркевич, менеджерка з економічного розвитку програми "Мріємо та діємо", IREX Ukraine.

12 квітня відбувся фінал четвертої безоплатної тренінгової програми з підприємництва для жінок від Ukrainian Women Entrepreneurs Hub (U&WE Hub). Навчальна ініціатива ставить на меті допомогти молодим жінкам 18-35 років розпочати власну справу та надати всі необхідні інструменти для успішного запуску та розвитку бізнесу.

Всього на програму було подано понад 600 заявок, з яких відібрано 100 учасниць з усієї України. Протягом двох місяців жінки отримували необхідні знання для побудови власного бізнесу. Завершальним етапом став Pitch Night, під час якого 15 фіналісток захищали свої бізнес-проєкти перед журі у чотирьох категоріях:

  • індустрія beauty and health;
  • сфера вражень, медіа та комунікації;
  • освітні проєкти та розробка документації;
  • торгівля, споживчі товари та роздрібні мережі.

 Подія транслювалася онлайн на Facebook, що дало змогу всім бажаючим ознайомитися з бізнесами жінок і подивитися як відбувається захист бізнес-проєктів.

Яке рішення?

"За весь час тренінгової програми U&WE Hub понад 450 українок вже спробували свої сили у підприємництві й перетворили ідею у покроковий бізнес-план, готовий до запуску. Ми неймовірно пишаємося тим, що спільнота підприємиць, які відкривають та розвивають бізнес в Україні в найбільш нестабільні часи зростає, й програма U&WE Hub є сходинкою, яка допомагає жінкам розпочати бізнес!", – відзначає Марина Саприкіна, керівниця Центру "Розвиток КСВ" і засновниця U&WE Hub.

За результатами пітчингу було обрано 6 фіналісток, троє з яких отримають консультаційні та експертні послуги для посилення свого бізнесу на суму до 2 000 доларів США, а три інші учасниці зможуть придбати необхідне обладнання для бізнесу на суму 2 тис доларів США від партнерів програми фонду "Жіночі можливості в Україні".

"Ми поєднали зусилля з U&We Hub і вже маємо перші результати нашої співпраці, спрямованої на зміцнення економічної незалежності жінок. Я радію, що бізнеси в Україні матимуть більше жіночих облич", – сказала Влада Недак, засновниця благодійного фонду "Жіночі можливості в Україні".

Переможницями стали:

  • Богдана Кочмар, натуральні крафтові ласощі для собак Woof
  • Анастасія Шевцова, студія функціонального фітнесу Base Fintess Studio
  • Дар'я Котляр, онлайн-крамничка авторської поліграфії Майстерня Котляр
  • Альона Мачуліна, інста-магазин товарів для себе та оселі by_Oreo
  • Марія Романцова, крафтове виробництво копченого м'яса Коптарня
  • Олеся Гуцук, організація річкових сплавів на каяках River Nomads

Як це працює?

Після фіналу програми всі учасниці мають можливість долучитися до  ком'юніті жінок-підприємиць U&WE Hub, де зможуть розвиватися, обмінюватися досвідом та підтримувати одна одну.

Онлайн-програма U&WE Hub 4.0 реалізується Центром "Розвиток КСВ" в межах програми USAID "Мріємо та діємо", яка виконується IREX. Партнером програми є фонд "Жіночі можливості в Україні", а також в рамках підписаного меморандуму про партнерство – Міністерство економіки України. Інформаційними партнерами програми є Офіс з розвитку підприємництва та експорту і Дія.Бізнес та Український Фонд стартапів.

Як повідомлялось, 90% жінок-підприємиць зазначають, що війна в Україні мала вплив на їх бізнес.

Також Рубрика повідомляла, що Проєкт U&WE Hub — спільнота українських жінок-підприємиць, оголошує про створення каталогу жіночих бізнесів. До каталогу увійдуть 30 бізнесів у сфері виробництва, заснованих жінками.

Нагадаємо, що для українок, які заснували мікро- чи малий бізнес, або мріють розпочати власну справу в Україні запускають акселераційну програму "Відважна".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: