fbpx
Сьогодні
10:49 18 Кві 2024

Плануються нові операції російських добровольців на території рф та атаки БпЛА, - Буданов

English version here

Фото: З відкритих джерел

Головне управління розвідки МОУ розробило багатоаспектний план, який покликаний зменшити військовий потенціал російської федерації.

Про це в інтерв'ю виданню The Washington Post розповів начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов, передає Рубрика.

"Ми запропонували план, спрямований на зменшення російського (військового – ред.) потенціалу. Він охоплює багато аспектів, таких як військова промисловість…критично важливі військові об'єкти, їхні аеродроми, їхні командно-диспетчерські пункти", – сказав очільник ГУР.

За словами Буданова, також плануються нові операції російських добровольців на території РФ та нові атаки дронами.

Він додав, що мета цього плану полягає у тому, щоб показати, що російський диктатор володимир путін не може "захистити населення від проникнення війни в Росію".

"Коли ти сидиш, скажімо, у Петербурзі, і бачиш війну лише по телевізору, ти завжди будеш (її – ред.) підтримувати. Але люди починають нервувати, коли якийсь об'єкт (атакують – ред.) біля їхнього будинку", – зазначив Буданов.

На запитання про те, чи воюють деякі бійці ГУР в Африці проти найманців ПВК "Вагнер", Буданов відповів, що відомство проводить операції зі зменшення військового потенціалу рф "скрізь, де це можливо".

"Ми проводимо такі операції, спрямовані на зменшення російського військового потенціалу скрізь, де це можливо. Чому Африка має бути винятком?", – відповів він.

Нагадаємо, безпілотники Головного управління розвідки Міноборони атакували Борисоглібський навчальний авіаційний центр у Воронезькій області Росії уночі 9 квітня.

Атака БПЛА по підприємствах у Татарстані

Нагадаємо, 2 квітня українські безпілотники вперше атакували підприємства у Республіці Татарстан у РФ. Вибухи лунали в особливій економічній зоні "Алабуга", де розташовані промислово-виробничі підприємства, яка знаходяться за 1000 кілометрів від кордону з Україною.

Місцева влада Татарстану вже підтвердила атаку. Так званий глава республіки Рустам Мініханов заявив, що на підприємствах у містах Єлабуга та Нижньокамськ було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів.

Метою атаки став завод зі збірки "Шахедів". Це була операція ГУР. Крім того, росЗМІ пишуть, що дрони вразили і гуртожиток, де мешкали працівники цього підприємства. Відомо про постраждалих.

Окрім того, українські безпілотники атакували нафтопереробний завод у Татарстані. Це неподалік від місця, де під удар потрапив також і завод зі збірки "Шахедів".

А 17 квітня ударні дрони Головного управління розвідки вранці атакували авіаційний завод у Казані, місті у російському Татарстані, де ворог виготовляє та ремонтує бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: