fbpx
Сьогодні
10:29 18 Кві 2024

Головнокомандувач ЗСУ провів розмову з командувачем сил НАТО в Європі генералом Каволі

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський провів розмову з Головою Європейського командування Збройних сил США та Верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі генералом Крістофером Каволі.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, передає Рубрика.

"Провів важливу розмову з Головою Європейського командування Збройних сил США та Верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі генералом Крістофером Каволі", – зазначив Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ поінформував про розвиток подій на фронті та нагальні потреби України, зокрема в сучасних засобах ППО, артилерії і боєприпасах, а також важкій бронетехніці.

Обговорили:

  • посилення військово-технічної співпраці з США та іншими союзниками,
  • зміцнення українських засобів протиповітряної оборони,
  • поповнення боєприпасів.

Обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою.

"Подякував США та партнерам з НАТО за підтримку України, особливо у сферах, які сьогодні найбільше впливають на посилення обороноздатності України", – зазначив Сирський.

Ситуація під Бахмутом

Як заявляв головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, росіянам поставили задачу захопити місто Часів Яр під Бахмутом до 9 травня. Захоплення міста створить умови для подальшого просування ворога до Краматорської агломерації.

Нагадаємо, що зі слів Головнокомандувача ЗСУ Сирського, обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася, адже після проведення у рф президентських виборів, російські війська значною мірою активізували наступальні дії.

Однак, як запевнив генерал, місто Часів Яр залишається під контролем українських Сил оборони, усі спроби окупантів прорватися до цього населеного пункту зазнали невдачі.

Своєю чергою в ISW зазначали, що армія російської федерації намагається просуватися в напрямку Часового Яру Донецької області, проте навряд чи зможе загрожувати цьому населеному пункту оточенням або окупацією впродовж найближчих місяців. Війська ЗСУ побудували значні укріплення у формі кільця біля міста.

Крім того, нещодавно в мережі поширювалася інформація про захоплення села Богданівка у Бахмутському районі. Але в Міноборони це заперечили і заявили, що Богданівка залишається під контролем ЗСУ, але там йдуть важкі бої.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: