fbpx
Сьогодні
20:47 15 Кві 2024

Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Норвегії: обговорили угоду про безпекові гарантії та зміцнення ППО

Фото: Офіс Президента

Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Королівства Норвегія Еспеном Бартом Ейдом, який перебуває з візитом в Україні.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Глава держави поінформував про поточну безпекову ситуацію в країні, зокрема про посилення масованих ракетних обстрілів критичної інфраструктури з боку держави-агресорки РФ. Президент подякував Норвегії за вагомий внесок у зміцнення оборонних спроможностей Сил оборони України.

Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Норвегії

Фото: Офіс Президента

Співрозмовники відзначили успішне завершення двосторонніх переговорів щодо укладення угоди про безпекові гарантії. Домовилися, що лідери двох держав підпишуть цей стратегічний документ за найближчої нагоди. Окремо обговорили ситуацію у сфері протиповітряної та протиракетної оборони України, обмінялися думками щодо можливих напрямів розширення допомоги з боку Норвегії в цьому питанні.

Володимир Зеленський подякував норвезькій стороні за значну військову та гуманітарну допомогу на суму близько 7,1 млрд дол. США, яку Україна отримує в межах багаторічної програми ім. Ф. Нансена на 2023–2027 рр.

«Розраховуємо на підтримку уряду Норвегії та Стортингу в ухваленні рішення щодо значного розширення обсягу допомоги Україні в межах цієї програми», – відзначив Президент.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: