fbpx
Сьогодні
22:26 15 Кві 2024

В Україні стартували навчальні тренінги для батьків, які виховують дітей з інвалідністю

Фото: Львівська міська рада

В Україні розпочалися навчальні вебінари для батьків, які виховують дітей з інвалідністю. Тренінги відбуватимуться онлайн, тож участь у них можуть взяти сім'ї з різних регіонів.

Відповідний проєкт реалізовують БФ «Світ Українцям» та ГО «Епіпросвіта», пише Рубрика.

У чому проблема?

За даними Держстату, в Україні живуть понад 160 тисяч дітей з інвалідністю, а отже, приблизно стільки ж батьків потребують інформаційної, психологічної та соціальної підтримки. Найскладніші для них — перші 6 років життя дитини, коли відбувається період адаптації до нового способу життя та різних викликів, кажуть активісти.

Батьки, які виховують дітей з інвалідністю, часто постають перед труднощами. Вони можуть відчувати емоційне та психологічне навантаження, стурбованість за майбутнє, тривогу і непевність. Часто виникають труднощі й соціальні — складно дістати ліки, знайти місце для реабілітації чи навчальний заклад для дитини. Усе це може призвести до виснаження, стресу та відчуття ізоляції в батьків.

Психологічний стан членів сім'ї напряму впливає на самопочуття дітей. Крім того, через поганий емоційний стан батьки можуть мати чималі труднощі в наданні дітям необхідної підтримки.

Яке рішення?

Щоб допомогти сімʼям подолати подібні виклики, БФ "Світ Українцям" та ГО "Епіпросвіта" розпочали спільний проєкт, в межах якого досвідчені психологи проведуть серію навчальних онлайн-вебінарів для батьків дітей з інвалідністю.

Учасникам розкажуть:

  • як знаходити ресурси при хронічній втомі,
  • як долати кризу,
  • яка може виникати в таких сім'ях,
  • як справлятись з іншими труднощами — наприклад, з пошуком роботи чи отриманням соціальних послуг.

«Весна — це один з найскладніших періодів для людей з інвалідністю та їхніх сімей. Через зміни погоди активізуються епілепсія та інші серйозні хвороби. Саме тому нам було важливо почати ці вебінари зараз, в період турбулентності та випробувань. Показати батькам, що вони не самі, підтримати їх та дати опору», — наголосила засновниця ГО «Епіпросвіта» Нія Нікель.

Як це працює?

Освітні тренінги відбуватимуться щовівторка та щочетверга на платформі Zoom. Участь у них можна взяти, зареєструвавшись за посиланням.

Досвідчені психологи проведуть 32 навчальні онлайн-вебінари. Батьками дітей з інвалідністю розкажуть про те, як знаходити ресурси за хронічної втоми, як долати кризу, що може виникати в таких сім'ях, та як справлятись з іншими труднощами — наприклад, з пошуком роботи чи отриманням соціальних послуг.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: