fbpx
Сьогодні
14:25 14 Кві 2024

В Україні більшість громад не сортує відходи від руйнувань, – результати опитування

Ліцей №25 у Житомирі, який зруйнували росіяни. Фото: “Житомир.Інфо”

Більшість українських громад не сортує відходи від руйнувань, а лише третина має місця для їх тимчасового зберігання.

Такі результати під час опитування отримала громадська організація ReThink, пише The Village Україна.

Як зазначають дослідники, серед 159 опитаних громад інформацією щодо площі забудови пошкоджених обʼєктів володіють 40,25%, знають їх поверховість – 61,01%, а мають інформацію щодо загальної площі пошкоджених обʼєктів – 49,06%.

переробка будівельного сміття

Фото: ReThink

Решта громад не володіють такою інформацією або мають її частково, зокрема у Чернігівській та Херсонській області в окремих громадах документацію втратили внаслідок активних бойових дій.

Місця тимчасового зберігання відходів від руйнувань (МТЗ), які передбачені постановою Кабміну №1073, створені у менш ніж третині громад, що взяли участь в опитуванні.

Водночас 33,33% опитаних зазначили, що мають не перевезені відходи до МТЗ, а переважна більшість громад (125 зі 159-ти опитаних) не сортували відходи за видами матеріалів.

переробка будівельного сміття

Фото: ReThink

Лише 8,18% відзначили, що фіксували інформацію щодо обсягів відходів від руйнувань пооб'єктно (відповідно до адреси).

Фахівці отримали відповіді від 257 громад з 19 областей України. Найбільш активну участь в опитуванні взяли громади з Сумської, Донецької та Львівської областей. Водночас відповіді не отримали від громад Волинської, Закарпатської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської областей.

Для проведення дослідження використали дані, надані 61,87% громад, оскільки решта у відповідях зазначили, що не мають руйнувань, спричинених війною, або ж їх анкети не мали достатньої інформації для аналізу, зазначають у ReThink.

Як писала Рубрика, купуючи товари в одноразовій упаковці, споживачі можуть несвідомо стати "спонсорами" повномасштабної війни в Україні, яку розвʼязала росія.

"Рубрика" пояснює, як саме це відбувається й що можна зробити. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Одноразовий пластик не лише забруднює довкілля, а й допомагає росії: як це працює і що робити?"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: