fbpx
Сьогодні
09:52 14 Кві 2024

В Ізраїлі заявили, що перехопили 99% іранських ракет та дронів, проте є поранені

Фото: AP / Tomer Neuberg

В Ізраїлі вдалося перехопити 99% із близько 300 ракет та безпілотників, випущених Іраном протягом ночі 14 квітня: по медичну допомогу звернулася щонайменше 31 людина.

Про це пишуть Times of Israel та Jerusalem Post., посилаючись на заяву Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

За словами прессекретаря ЦАХАЛу Даніеля Хагарі, Іран запустив 170 безпілотників і 30 крилатих ракет.

Жодна із цих цілей не ввійшла в повітряний простір Ізраїлю. Усі вдалося збити за межами країни силами Ізраїлю та його союзників.

Окрім того, Іран випустив 120 балістичних ракет. Деяким із них вдалося обійти оборону Ізраїлю, вразивши авіабазу Неватім на півдні країни. Інфраструктура бази зазнала "незначних збитків", стверджує Хагарі.

Однак, унаслідок атаки постраждала семирічна дівчинка з бедуїнського села поблизу міста Арад, вона зазнала серйозних поранень й наразі перебуває в реанімації.

Медики "Червоного щита Давида" також розповіли, що надали допомогу щонайменше 31 людині. Відомо про двох постраждалих дітей, які отримали тяжкі поранення на півдні країни.

Як пише Times of Israel, Ізраїль поки не ухвалив жодного рішення про відповідь на іранську атаку.

Своєю чергою, Сполучені Штати засудили атаку Ірану, назвавши свої зобов'язання щодо безпеки Ізраїлю "залізними". Проте США не братимуть участі в будь-яких наступальних операціях проти Ірану, передає CNN.

В Ірані ж назвали ці удари відповіддю на "численні злочини Ізраїлю", включно з нападом на консульський відділ посольства Ірану в Дамаску та "мученицьку смерть" групи командирів і військових радників.

Чому Іран атакував Ізраїль

На початку квітня по столиці Сирії було завдано ракетного удару, в результаті якого була повністю зруйнована будівля консульства Ірану. Загинули щонайменше семеро іранців, серед них два високопоставлені генерали.

Іран звинуватив у нападі Ізраїль та пообіцяв "жорстку" відповідь. Західні ЗМІ писали, що удар Ірану може статися найближчими днями. За даними CNN, США фіксуються переміщення зброї на території Ірану.

Уже 13 квітня Корпус вартових Ісламської революції Ірану захопив вантажне судно під португальським прапором в Ормузькій протоці. В Ірані вважають, що воно пов'язане з Ізраїлем.

Увечері 13 квітня в Ізраїлі через побоювання нападу з боку Ірану запровадили обмеження на громадські зібрання та освітню діяльність, армію перевели в бойову готовність. Йорданія, яка розташована між Ізраїлем та Іраном, закрила свій повітряний простір та скасувала всі рейси.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: