fbpx
Сьогодні
08:58 13 Кві 2024

ISW: для захисту оборонної промисловості Україні потрібна додаткова ППО

English version here

Установки Patriot

Україні потрібна додаткова протиповітряна оборона Заходу, щоб успішно розвивати українську оборонно-промислову базу, яка з часом зможе дозволити підтримувати нашій країні свою оборону проти росії та задовольняти довгострокові потреби національної безпеки зі значним скороченням іноземної військової допомоги.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW)

Як зазначають американські аналітики, українські посадовці висловлювали наміри розширити ОПК України всередині країни та за кордоном з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Окрім того, речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що надання Україні західних засобів протиповітряної оборони стане критично важливим елементом здатності України відстояти свою оборонну промисловість.

А це своєю чергою, зменшить залежність України від західної допомоги й особливо допомоги США Україні в довгостроковій перспективі.

Також нещодавно президент України Володимир Зеленський наголошував, що Україна не може пом'якшити проблему відсутності достатньої кількості систем протиповітряної оборони. До того ж лише системи протиповітряної оборони, надані Заходом, а саме системи Patriot, дозволять Україні захистити Україну від посиленої ударної кампанії з боку Росії.

В ISW вважають, що США не потрібно буде надсилати Україні великі пакети допомоги у сфері безпеки до нескінченності, якщо Україна зможе достатньо розширити свій оборонно-промисловий потенціал.

Однак, зі слів аналітиків, надання систем ППО і ракет Україні матиме вирішальне значення для здатності України захистити:

  • свою енергетичну інфраструктуру,
  • свою оборонну промисловість від російських ударів.

Ключові висновки ISW за 12 квітня:

  • Президент росії володимир путін визнав, що кампанія ударів росії проти українських енергетичних об'єктів частково спрямована на знищення української оборонної промисловості.
  • Російські збройні сили виробляють у країні та використовують проти України нову дозвукову крилату ракету класу "повітря-поверхня" під назвою Х-69 у рамках постійних зусиль із вдосконалення ударних комплексів і проникнення через погіршену систему ППО України.
  • Федеральна служба безпеки росії (ФСБ) заявила, що запобігла групі вихідців із Середньої Азії здійснити теракт проти російського військового об'єкта в окупованій Україні, ймовірно, у рамках спроб створити інформаційні умови для зображення будь-якого майбутнього українського нападу на законні російські військові цілі в окупованій Україні як "терористичні" атаки.
  • Російські війська нещодавно підтвердили наступ поблизу Авдіївки та Донецька.
  • Повідомляється, що росія відправляє близько 2400 військовослужбовців Східного військового округу (СВО), які зараз знаходяться в рф, щоб воювати в Україні, щоб компенсувати втрати особового складу на фронті.
  • Російські окупаційні чиновники продовжують розширювати освітні програми, спрямовані на виховання українських дітей та знищення їхньої української ідентичності.

Нагадаємо, що Україна якомога швидше прагне знайти в партнерів сім батарей системи протиповітряної оборони Patriot: навіть готова їх позичити.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: