fbpx
Сьогодні
11:45 10 Кві 2024

Зеленський вважає примітивними ідеї Трампа здати території рф в обмін на припинення війни

English version here

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський розкритикував висловлені кандидатом у президенти США Дональдом Трампом пропозиції щодо здачі українських територій росії в обмін на припинення війни та назвав їх "примітивними".

Про це сказав Глава Української держави в інтерв'ю Politico.

"Мені потрібні дуже сильні аргументи. Мені не потрібна фантастична ідея. Мені потрібна реальна ідея, тому що на кону життя людей", зауважив Президент.

Зеленський зазначив, що готовий вислухати пропозиції Трампа щодо припинення війни, але, за його словами, "якщо вони полягають у тому, що ми просто віддаємо наші території, то вони дуже примітивні".

Водночас як наголошують у виданні, президент України з повагою відгукнувся про Трампа як про лідера, з яким він прагне побудувати конструктивне партнерство.

"Ми передавали меседжі та контекст через відповідних людей. Ми говорили, що хотіли б, щоб Дональд Трамп приїхав в Україну, побачив усе на власні очі та зробив власні висновки. У будь-якому випадку, я готовий з ним зустрітися та обговорити це питання", – вказав Зеленський.

Глава держави також заявив, що Трамп висловив свою зацікавленість у прийнятті запрошення, але не призначив дату.

Нагадаємо, раніше колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп сподівається, що йому не доведеться розв'язувати питання – допомагати Україні зброєю чи дозволити захопити її володимиру путіну.

Президентські вибори в США

Варто зазначити, що спершу дві провідні партії США мають визначитися зі своїми кандидатами на національних з'їздах. 15 липня 2024 року офіційно визначити свого кандидата мають республіканці, а 19 серпня — демократи. Після цього протягом осені 2024-го триватимуть дебати й агітація.

День виборів призначений на 5 листопада 2024 року. До 6 січня 2025-го голоси виборців мають бути офіційно підраховані в Конгресі, а 20 січня 2025 року відбудеться інавгурація обраного президента.

Нагадаємо, що Верховний суд Сполучених Штатів ухвалив рішення, що Дональд Трамп може брати участь у внутрішньопартійних виборах у штаті Колорадо, скасувавши рішення найвищого суду цього штату. Це дало йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії на виборах наступного президента країни.

Окрім того, Гейлі стала першою жінкою в історії, яка виграла праймериз від Республіканської партії, це сталося в окрузі Колумбія. А втім, за результатами «супервівторка» у США — найбільшого дня партійних голосувань відразу в 15 штатах і на Американському Самоа — Дональд Трамп і Джо Байден прогнозовано перемогли на голосуваннях своїх партій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: