fbpx
Сьогодні
17:57 10 Кві 2024

У Латвії поліція затримала двох чоловіків, які зірвали український прапор з будівлі

Скриншот / TikTok

Латвійська державна поліція повідомила про затримання двох громадян Латвії, які зірвали український прапор з однієї з будівель у Ризі.

Про це повідомляє Delfi, пише Рубрика.

5 квітня в поліцію надійшов дзвінок. Очевидці повідомляли, що чоловік у масці зриває український прапор, який висить на одній з будівель Риги, а інший чоловік знімає його на камеру. На опублікованому в соцмережах відео видно, що чоловік зламав флагшток, тримаючи в руках предмет, схожий на професійну рацію.

Після інциденту обидва одразу ж покинули місце події, а в Ризькому Східному управлінні Державної поліції почалося розслідування. Поліціянти знайшли двох імовірних порушників, які раніше не були судимі, і затримали їх 9 квітня.

Під час обшуків у будинках затриманих правоохоронці виявили маску, яку, імовірно, використовували під час скоєння злочину, рацію, а також різні предмети, «що мають стосунок до прославлення комуністичного режиму й росії».

Кримінальну справу порушено за фактом дій, спрямованих на розпалювання національної, етнічної, расової чи релігійної ненависті, а також про умисне знищення або пошкодження чужого майна. Вже 11 квітня суд розгляне питання про арешт підозрюваних.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: