fbpx
Сьогодні
18:59 10 Кві 2024

Російські спецслужби шукають агентів у Канаді, – ГУР

Головне управління розвідки інформує, що російська ФСБ намагається у Канаді знайти іноземців, які підтримують контакт із розвідками різних держав та завербувати на службу Москві.

Як передає Рубрика, про це повідомляє пресслужба ГУР.

"Пошук агентів-двійників відбувається у середовищі іммігрантів з Росії та інших країн, які перебували у складі чи під впливом Радянського Союзу", – ідеться у повідомленні.

Свої заклики кремлівська спецслужба просуває, зокрема через російськомовні засоби масової інформації у Канаді.

Наприклад, у березні 2024 року відповідне звернення ФСБ поширили у вигляді листівки-додатку до друкованого видання "Наша Канада" ― це газета, яку безплатно розповсюджують у магазинах "європейських товарів", російських ресторанах, метро, окремих школах, лікарнях та житлових комплексах Торонто.

"Вказане видання позиціює себе продемократичним та антипутінським, що, однак, може бути лише прикриттям та способом відвернення уваги місцевих безпекових структур", – зазначили в ГУР.

Діяльність російських шпигунів

Зауважимо, що в країнах Європи продовжує активно діяти російська шпигунська мережа.

Як повідомляла Рубрика, щонайменше 38 російських дипломатів, які можуть шпигувати під прикриттям у країнах Північної Європи ідентифікували журналісти під час розслідування.

Крім того, головне управління розвідки Міноборони здобуло список співробітників ФСБ Росії, які беруть участь у злочинній діяльності країни-агресора на території Європи.

А Швейцарія стала осередком для п'ятої частини російських шпигунів, які діють у Європі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: