fbpx
Сьогодні
16:30 10 Кві 2024

Необхідні 25 тисяч підписів зібрала петиція про створення зоополіції в Україні 

Петиція на сайті Кабінету міністрів із закликом створити в структурі Національної поліції підрозділ зоополіції набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів. Тепер її має розглянути уряд.

Про це стало відомо з сайту електронних петицій, передає Рубрика.

У березні, віцепрезидентка "Асоціації захисту тварин України" та юристка Марина Суркова запропонувала петицію.

Вона звернулася до Уряду з проханням надати доручення Міністерству внутрішніх справ організувати спеціалізований відділ зоополіції у складі Національної поліції та відповідно розробити законодавчу базу для його діяльності.

Адже на думку Марини Суркової, поліція переважно не володіє достатнім рівнем знань, щоб протидіяти явищам знущання над тваринами, або просто бездіє.

"Ми просимо Кабінет Міністрів доручити Міністерству внутрішніх справ України створити в структурі Національної поліції України підрозділ зоополіції, та розробити нормативно-правову базу для його діяльності, затвердивши відповідне Положення та наділивши зоополіцію відповідними повноваженнями", – ідеться в тексті петиції.

Автори вважають, що на сьогодні Нацполіція не реагує належним чином на кримінальні та адміністративні правопорушення у сфері поводження з тваринами, а поліцейські не володіють спеціальними знаннями, необхідними для складання адмінпротоколів.

"Тому ми просимо Кабінет міністрів України доручити Міністерству внутрішніх справ створити в структурі Національної поліції України підрозділ зоополіції, та розробити нормативно-правову базу для його діяльності, затвердивши відповідне Положення та наділивши зоополіцію відповідними повноваженнями", – йдеться в петиції.

Авторка петиції вважає, що поліція повинна не лише реагувати на випадки жорстокого поводження з тваринами, але й контролювати, чи дотримуються власники тварин правил їхнього утримання.

Раніше ми писали, що транспортна комісія Київради підтримала петицію про дозвіл перевезення собак у метро.

Також Рубрика писала, що Київська міська рада на 2024-2025 роки затвердила Міську цільову програму поводження з тваринами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: