fbpx
Сьогодні
Відео 14:55 08 Кві 2024

У Орську рф з берегів виходить ще одна річка: влада б'є на сполох та готується до "потопу"

Фото: Скриншот з відео

В Оренбурзькій області російської федерації через кілька днів після прориву греблі у місті Орськ із берегів вийшла ще одна річка: населені пункти продовжують йти під воду.

Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

У зв'язку з цим в Оренбурзі рівень води у річці Урал наближається до критичного.

Мер Оренбурга Сергій Салмін поскаржився, що у найближчі три доби у місті безпрецедентна повінь. Також чиновник закликав мешканців низки селищ у межах міста негайно евакуюватися.

На ранок 8 квітня рівень води в Уралі виріс до 872 см. У зв'язку зі стрімким підвищенням рівня води почало затоплювати передмістя Оренбурга.

Вже відомо про підтоплення понад півтори тисячі будинків. Загалом станом на ранок 8 квітня в Оренбурзькій області затоплено понад 10 тисяч житлових будинків.

Мало того, в Орську почала виходити з берегів ще одна річка Єлшанка. Мер міста Василь Козупіця заявив, що вже евакуйовано понад 6 тисяч людей.

Також стало відомо, що повінь дісталася сусіднього з Орськом Новотроїцька. Вода в цьому населеному пункті почала переливатись через дамбу, у зв'язку з чим чиновники оголосили евакуацію. Крім того, в адміністрації Орська повідомили, що евакуювали мешканців селища Лісоторгове.

Що сталося з дамбою в Орську

Нагадаємо, 5 квітня у російському Орську прорвало дамбу на річці Урал, і вода стала стрімко затоплювати прибережну зону.

В місцевих пабліках писали, що почалося затоплення в районі міста. Місцева влада закликала жителів кількох населених пунктів у районі терміново евакуюватися.

Зазначалося, що вода почала заливати не менше двох десятків населених пунктів Оренбурзької області.

Причина прориву греблі наразі не з'ясована, розмір діри у Старому місті збільшується, між тим саму дамбу намагаються зміцнити.

А вже 6 квітня стався повторний прорив ґрунтової дамби на річці Урал. Орськ почало ще більше затоплювати.

Окрім того, через прорив дамби на річці довелося зупинити місцевий нафтопереробний завод.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: