fbpx
Сьогодні
Відео 12:38 07 Кві 2024

Через прорив дамби у російському Орську довелося зупинити НПЗ

Фото: Скриншот з відео

Через прорив дамби на річці російське місто Орськ продовжують затоплювати потоки води, внаслідок цього довелося зупинити місцевий нафтопереробний завод.

Про це пише російське видання ТАСС, ORSK.RU.

"Орський НПЗ призупинив роботу у зв'язку з аномальним паводком, щоб уникнути екологічних ризиків і для дотримання техніки безпеки", зазначили у змі.

У мережі пишуть, що вода дісталася території за кілька кілометрів до НПЗ. Окрім того, робота заводу неможлива, оскільки в Орську були затоплені залізничні шляхи.

Варто додати, що "Орскнєфтєоргсінтез" є одним з головних нафтопереробних заводів росії. Потужність цього Орського НПЗ становить близько 6,6 млн тонн на рік.

Особливість цього нафтопереробного заводу полягає у тому, що він був орієнтований на випуск авіакеросину.

За даними влади, рівень води піднявся майже до 9,7 метра. Через паводок не їздить громадський транспорт, а також є проблеми із газо- та водопостачанням.

"Влада оголосила евакуацію мешканців трьох вулиць мікрорайону Нове місто. Вода наближається до нової частини міста. Рівень води піднявся до 970 сантиметрів. У місті перекрито рух кількома вулицями. У будинках 6-го мікрорайону відключили газ та світло", – написав російський тг-канал Baza.

Також вода дісталася до Оренбурга. Місцева влада оголосила про початок примусової евакуації жителів із районів, затоплених річкою Урал. Понад 4 тисячі жителів, зокрема 885 дітей, евакуйовано.

В Оренбурзькій області через паводок запроваджено режим "надзвичайної ситуації федерального характеру".

Що сталося з дамбою в Орську

Нагадаємо, 5 квітня у російському Орську прорвало дамбу на річці Урал, і вода стала стрімко затоплювати прибережну зону.

В місцевих пабліках писали, що почалося затоплення в районі міста. Місцева влада закликала жителів кількох населених пунктів у районі терміново евакуюватися.

Зазначалося, що вода стала заливати щонайменше два десятки населених пунктів Оренбурзької області.

Причина прориву греблі наразі не з'ясована, розмір діри у Старому місті збільшується, між тим саму дамбу намагаються зміцнити.

А вже 6 квітня стався повторний прорив грунтової дамби на річці Урал. Орськ почало ще більше затоплювати.

Мер Орська Василь Козупиця заявив, що прорив дамби стався в районі вулиці Борисоглібського в Орську і тепер вода стрімко надходить у місто.

Після чергового прориву дамби в Орську під загрозою затоплення перебувають селища Будівельників, Нікель, Лісоторговий і Борисоглібська вулиця, повідомляє МНС РФ.

Сьогодні зранку росЗМІ писали, що рівень води в Орську піднявся на 11 метрів. Були затоплені кілька сусідніх сіл, а в Орську зникло світло і частково газ. Школи перевели на дистанційне навчання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: