fbpx
Сьогодні
08:22 08 Кві 2024

ППО вночі збила авіаційну ракету та 17 "шахедів" в 5 областях: є руйнування

English version here

Фото: Телеграм / Сили оборони півдня України

В Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях уночі 8 квітня Повітряні сили ЗСУ збили 17 російських "Шахедів". Уламки збитих дронів спричинили руйнування на Одещині та Миколаївщині.

Про це пише Рубрика з посиланням на Повітряні сили ЗСУСили оборони півдня, голова Одеської ОВА Олег Кіпер, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у Telegram.

У військовому командуванні у ранковому зведенні 8 квітня розповіли, що вдалося збити 17 "Шахедів".

"Вночі, російські окупанти знову атакували Україну, застосувавши 24 БпЛА типу "Shahed". Силами та засобами протиповітряної оборони України 17 ударних БпЛА було знищено", – йдеться в заяві Генштабу.

Як розповіли в Повітряних силах, авіаційну ракету Х-59 росіяни запустили із повітряного простору окупованої частини Запорізької області.

А "Шахеди" противник запускав із мису Чауда в Криму, районів російських Курська та Єйська.

"До відбиття повітряного нападу було залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби", – передали захисники неба.

В результаті протиповітряного бою Силами оборони України збито:

  • керовану авіаційну ракету Х-59 у Дніпропетровській області;
  • 17 ударних дронів в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях.

Фото: Телеграм / Повітряні сили ЗСУ

Нічна атака "шахедів" рф по Україні

Увечері у неділю, 7 квітня, російські загарбники вкотре запустили в напрямку України безпілотники Shahed. Дрони атакували південні, центральні та північні області.

За інформацією Сил оборони Півдня, цієї ночі росіяни направили кілька хвиль ударних БпЛА типу "Shahed-131/136" по південних регіонах.

Під прицілом ворога була критична інфраструктура.

Пізніше, вже вранці, в Силах оборони півдня України поінформували, що в їхній операційній зоні вдалося відпрацювати по 7 снарядах, що баражують:

  • 4 збиті на Одещині,
  • 2 – у Миколаївській області,
  • ще 1 – у Кіровоградській області.

Напружена бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала близько 3 годин. Під ворожим прицілом була критична інфраструктура.

Але є і потрапляння в Одеський район – пошкоджено логістично-транспортний об'єкт.

"На жаль, є влучення в Одеському районі. Пошкоджено логістично-транспортний об'єкт. Наслідки уточнюються. Падінням уламків збитого дрона там також пошкоджено АЗС. Люди не постраждали", – йдеться. у повідомленні.

2 БПЛА збили на Миколаївщині. У Вознесенському районі уламки збитого "Шахеда" пошкодили лінії електропередач, внаслідок чого знеструмлено 14 населених пунктів та ще один частково. Наразі тривають роботи з відновлення електропостачання. Постраждалих немає.

Ще один "Шахед" збили на Кіровоградщині. Інформації про руйнування наразі немає.

Як повідомлялось, близько 21:30 Повітряні сили повідомили про ворожу ракету у напрямку Кривого Рогу Дніпропетровської області. Пізніше Повітряне командування "Схід" заявило, що це була керована авіаційна ракета Х-59. Її знищили у Криворізькому районі.

Згодом окупанти запустили ударні дрони з південного напрямку. Станом на 23:12 безпілотники перебували у Херсонській області й рухалися у північно-західному напрямку. Уже о 23:30 Повітряні сили заявили про ще одну групу дронів – окупанти запустили БпЛА в бік Чернігівської області через Сумщину.

Водночас нова група рухалася з Чорного моря до Одещини. Сили оборони півдня повідомили про бойову роботу по ворожих цілях. Станом на 00:32 російські дрони перебували на Чернігівщині у напрямку Київщини, а також на Миколаївщині у напрямку Кіровоградщини чи Вінниччини.

О 01:45 Повітряні Сили ЗС України попередили про активність ворожої тактичної авіації на східному напрямку. Водночас група ударних БпЛА рухалась у напрямку Рівненської області. Станом на 02:29 було зафіксовано рух ударних БпЛА з Хмельниччини у напрямку Житомирської області.

О 03:05 Повітряні сили попередили Харківську область про ракетну небезпеку.

Згодом о 01:31, за інформацією Київської ОВА, у повітряному просторі було зафіксовано БПЛА. Працювали сили ППО.

Нагадаємо, у ніч на 7 квітня російські загарбники атакували низку регіонів країни 17 ударними безпілотниками типу Shahed: силам протиповітряної оборони вдалося збити всі ворожі цілі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: