fbpx
Сьогодні
08:29 07 Кві 2024

Увечері окупанти обстріляли Курахівку та Красногорівку: п'ятеро загиблих, серед них - підлітка

Фото: Телеграм / Вадим Філашкін/ Голова Донецької ОДА (ОВА)

Напередодні внаслідок обстрілу російськими загарбниками Покровського району Донецької області загинули п'ятеро людей, серед яких неповнолітня, ще двоє мешканців зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Офісу Генерального прокурора.

Як повідомили у відомстві, за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 6 квітня російські війська двічі обстріляли селище Курахівка Покровського району. Від влучання снарядів держави-агресорки по території приватного сектору загинули четверо людей.

"Серед загиблих – 38-річна матір та її донька 16 років. Також дістав поранення 52-річний чоловік", повідомили у прокуратурі.

Окрім того, загарбники завдали удару по місту Красногорівка, внаслідок чого загинув 25-річний чоловік. Також зазнав тілесних ушкоджень 29-річний містянин. Йому надано медичну допомогу.

Вказані населені пункти ворог атакував з артилерії. Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками Збройних сил рф.

Своєю чергою голова Донецької ОВА наголосив, що за 6 квітня росіяни вбили 5 жителів Донеччини:

  • 4 у Курахівціі,
  • 1 у Красногорівці.

Ще 3 людини в області за добу дістали поранення.

Донеччина

Фото: Телеграм / Вадим Філашкін / Голова Донецької ОДА (ОВА)

Загальна кількість жертв росіян на Донеччині подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Нагадаємо, що ворожі війська вдень 6 квітня обстріляли з артилерії Курахівську та Мар'їнську громади Донецької області. Внаслідок атаки загинули 3 цивільні людини, ще двоє зазнали поранень.

Також у ніч на 6 квітня російські загарбники запустили кілька груп "шахедів" та ракети різних типів, внаслідок чого у Харкові лунали вибухи. На Київщині працювала протиповітряна оборона, гучно було і в Запоріжжі.

Загалом 6 квітня російські агресори завдали масованого удару 32 ударними БпЛА типу "Шахед", а також шістьома ракетами різних типів: силам протиповітряної оборони вдалося збити дві крилаті ракети, ракету "Калібр" та 28 ударних дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: