fbpx
Сьогодні
19:58 06 Кві 2024

Щоб повністю закрити Україну - нам потрібно 25 систем Patriot по 6-8 батарей, - Зеленський

фото: Офіс Президента

Україна потребує 25 систем протиповітряної оборони Patriot або її аналогів для того, щоб повністю закрити небо над територією країни.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телемаратону "Єдині новини", передає Рубрика.

"Я вам не скажу скільки у нас є систем Patriot, я можу вам сказати, щоб закрити Україну повністю на майбутнє, Україні бажано мати 25 систем Patriot по 6-8 батарей в кожній. Вже всі наші партнери про це прекрасно знають і навіть знають точки, де повинні стояти відповідні системи", – сказав Зеленський.

Йдеться про таку кількість, якщо враховувати сьогоденну структуру протиповітряної оборони України з усіма іншими системами, підкреслив президент.

Він зауважив, що раніше ніколи не говорив про це, проте вже не бачить сенсу приховувати, оскільки вже всі партнери України знають про це і про точки, де повинні стояти відповідні системи.

Також за його словами, Україні підійдуть і аналоги Patriot. Попри те, що їх досить мала кількість – вони працюють.

На запитання журналістки, чи вистачить Україні запасу ракет для захисту енергосистеми,  Зеленський відповів, що держава має запас ППО у нас на сьогодні є. Водночас він вважає, що Україна повинна "думати, про те, що буде завтра".

"Завтра інтенсивність може продовжитися така, що нам буде не вистачати. Якщо вони (росіяни — ред.) щоденно будуть бити, як вони били останній місць, нам може не вистачати ракет, і також це партнери знають", — заявив президент.

Зеленський зауважив, що результати роботи ППО в Україні вражаючі, і виглядає що систем насправді велика кількість. Однак це не так.

"Тому, щоб закрити повністю нашу державу, навіть ті регіони, куди не прилітає, то нам потрібно 25 систем Patriot", – підкреслив він.

ППО Patriot для України

Як повідомлялось, системи зеніто-ракетного комплексу Patriot успішно відбивають балістичні ракети російської федерації, які могли б завдати величезних втрат та руйнувань.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент Володимир Зеленський заявляв, що передача Україні десяти ЗРК Patriot кардинально вплинула б на ситуацію у війні з Росією.

Варто зауважити, що Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія спільно закуплять близько 1 000 ракет для зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Окрім того, Німеччина передала Україні військове обладнання, у переліку якого вперше згадуються ракети до зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Додамо, глава МЗС України також зазначав, що головним меседжем під час засідання Ради Україна-НАТО на рівні голів МЗС в Брюсселі стане надання Києву систем ППО. Зокрема, мова йде про Patriot.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: