fbpx
Сьогодні
10:27 05 Кві 2024

Війська рф вдарили з артилерії по Херсону, є поранені

Фото ілюстративне

У п'ятницю, 5 квітня, російські загарбники обстріляли Херсон із артилерії. Один із снарядів потрапив у двір багатоквартирного будинку. Двоє людей було поранено.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Херсонську облпрокуратуру.

"Близько години тому армія РФ з тимчасово окупованого лівого берега атакувала житлові квартали у Дніпровському районі Херсона", – повідомив очільник Херсонської МВА Роман Мрочко у Telegram.

За даними слідства, 5 квітня, близько 8:10, окупаційні війська рф здійснили артилерійський обстріл Херсона.

"Снаряд окупантів поцілив у двір багатоквартирного будинку. Унаслідок цього мешканці опинилися у заблокованому під'їзді", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, двоє людей отримали поранення різного ступеня.

"На момент ворожого удару чоловік перебував у квартирі, а жінка була на вулиці", – додали в прокуратурі.

Крім того, пошкоджено житлові будинки, транспортні засоби.

Мрочко повідомив, що у 60-річного чоловіка діагностували вибухову та закриту черепно-мозкову травми, контузію, різану рану лівої скроневої ділянки. Його стан оцінюється як середньої тяжкості. На момент ворожого удару постраждалий перебував у квартирі.

Жінка 54 років отримала вибухову травму та уламкове поранення правого передпліччя. Її стан також оцінюється як середньої тяжкості. Під час обстрілу містянка була на вулиці.

Наразі інформація щодо постраждалих уточнюється.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Мрочко також інформує, що за минулу добу російські війська 4 рази обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади.

Ураження зафіксовані в Херсоні. Пошкоджені 2 адмінбудівлі, газопровід, гараж, теплопровід, сонячні колектори та тримальні конструкції.

Прокуратура розпочала розслідування за фактом обстрілу міста.

Обстріли Херсона

Російські війська обстрілюють Херсон і правобережжя Херсонської області навіть після того, як українські сили оборони повернули ці населені пункти під свій контроль восени 2022 року після повного захоплення регіону рф у лютому 2022 року.

Так, з березня російські загарбники атакували житлові квартали деокупованих населених пунктів Херсонщини, внаслідок чого поранення отримали двоє правоохоронців.

Наприклад, наприкінці лютого російські військові під час обстрілу Херсона влучили у вантажне судно. Також були пошкоджені ферма та елеватор.

Окрім того, 17 лютого, армія рф знову вдарила по Херсону. У результаті обстрілу є жертви та поранені серед цивільного населення.

Нагадаємо, 26 грудня 2023 року окупанти обстріляли залізничний вокзал у Херсоні. Загинув 29-річний працівник поліції Кіровоградської області. Крім того, поранення отримали двоє працівників поліції Херсонської області та двоє цивільних.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: