fbpx
Сьогодні
18:45 05 Кві 2024

ГУР та ЗСУ завдали ударів відразу по трьох аеродромам рф. Пошкоджені літаки, є загиблі, – джерела

Фото: Вікіпедія

Внаслідок спільної операції Головного управління розвідки Міноборони і Збройних Сил України в ніч на 5 квітня завдали ударів по трьох аеродромах росіян — у Курську, Єйську та Енгельсі.

Про це Суспільному повідомили джерела у спецслужбах, цитує Рубрика.

Зокрема, в результати спецоперації пошкоджені бомбардувальники Ту-95МС. Також є загиблі російські військовослужбовці. За даними джерел, були удари по аеродрому в Курську. Інформація щодо загиблих і пошкодженнях уточнюється.

У Єйську є великі пошкодження двох СУ-25, є 4 загиблі військовослужбовці. Інша інформація уточнюється.

У Енгельсі отримали дуже великі пошкодження 3 літаки Ту-95МС , 7 військовослужбовців загинули, серед них були пілоти військово-космічних сил.

Нагадаємо, сьогодні, 5 квітня, під ударом також опинився аеродром Морозовськ у Ростовській області рф. Як повідомляла Рубрика, там знищено щонайменше 6 літаків. Ще 8 літаків зазнали суттєвих пошкоджень. А близько 20 російських солдатів загинули або зазнали поранень.

Що відомо про атаки безпілотників по аеродромах російської федерації

Як повідомляли, російські аеродроми вже неодноразово зазнавали атаки з боку безпілотних літальних апаратів.

Так, під ранок 20 березня безпілотник "Лютий" української розвідки атакував авіаційну базу у місті Енгельс Саратовської області рф.

Також у ніч на 17 грудня 2023 по аеродрому було завдано удару БПЛА. Мінімум один літак отримав ушкодження.

Тоді російські загарбники заявили, що у ніч на 17 грудня протиповітряна оборона рф нібито знищила та перехопила 33 безпілотники.

А 21 серпня, внаслідок атаки дронів на аеродром Сольці у Новгородській області Україна вперше змогла повністю знищити стратегічний ядерний бомбардувальник Збройних сил російської федераціїї. Як відомо, у росії не залишилося інженерно-технічної бази для нового будівництва таких стратегічних літаків.

Окрім того, у ніч на 30 серпня, у російському Пскові безпілотники теж атакували аеродром. Унаслідок атаки безпілотників на військовому летовищі сталося пошкодження чотирьох літаків Іл-76.

Пізніше, в інформаційному просторі з'явилися перші супутникові знімки аеродрому після нічної атаки безпілотників.

Окрім того, ще в кінці минулого року сталися вибухи на російському аеродромі "Енгельс". Тоді також було пошкоджено російські літаки й не тільки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: