fbpx
Сьогодні
Відео 12:45 03 Кві 2024

Понад 400 ракет, 600 ворожих "Шахедів" та три тисячі КАБів росія випустила по Україні за березень, - Зеленський

English version here

Фото: Ілюстративне / Київ / Микола Тимченко

Лише за березень цього року російські загарбники застосували проти України понад 400 ракет різних типів, більш як 600 ударних дронів Shahed та понад 3 тисячі керованих авіаційних бомб.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук президента України Володимира Зеленського.

Як повідомив Глава держави, тільки у березні російські загарбники запустили по Україні понад 400 ракет різних типів, понад 600 "Шахедів" й понад 3 тисячі керованих авіабомб.

"Різні міста і села України потерпають від цього терору, і особливо жорстоко Росія бʼє по прифронтових територіях та прикордонних громадах", – наголосив Зеленський.

Як підкреслив Президент, більш ніж мільйонний Харків зазнає ударів ракет і дронів з першого дня повномасштабної війни.

"Тепер російські терористи застосовують ще й авіабомби проти Харкова. Це щоденні знущання і біль, щоденні втрати у місті. Зруйнована критична інфраструктура, щодня руйнування звичайних житлових будинків", підкреслив Зеленський.

Президент вважає, що усього цього не буде, коли Україна отримає надійні системи ППО, які можуть врятувати життя людей та повернути безпеку нашим містам.

""Петріоти" в руках українців довели, що всі форми російського терору можуть програти. І це потрібно – потрібно для нашого Харкова та всіх інших міст і громад, чиє життя зараз під російськими ударами", підкреслив Глава держави.

Нагадаємо, що від початку цього року в напрямку Києва ворог застосував понад 180 засобів ураження, зокрема п'ять ракет "Циркон", 11 "Кинджалів" та 113 ракет Х-101.

Масовані атаки росії у березні

Нагадаємо, що російські військові у березні щонайменше 10 разів поцілили по обʼєктах генерації та розподілу ДТЕК, пошкоджено близько 80% встановленої потужності.

Так в ніч на 29 березня випустили по Україні 60 дронів-камікадзе та 39 ракет різних типів. Протиповітряній обороні вдалося знищити 56 безпілотників та 29 ракет. Головний удар ворога був націлений на об'єкти енергетики. Відомо, що росіяни атакували три ТЕС в Україні, внаслідок атаки серйозно пошкоджено обладнання.

Також 22 березня, ворог випустив по Україні понад 150 дронів та ракет різних типів. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет. Тоді ворог вдарив і по Харкову балістичними ракетами. У місті прогриміло щонайменше 15 вибухівЗникло світло, а на місці прильотів виникли пожежі.

Окрім того, звечора 30 березня російсько-окупаційні війська запустили ударні безпілотники "Шахед", а вже під ранок 31 березня використали крилаті ракети для обстрілу України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: