fbpx
Сьогодні
16:19 02 Кві 2024

Уряд виділив додатково 5,6 млрд грн на зміцнення оборонних рубежів, – Шмигаль

Фото: Урядовий портал

На зведення надійних фортифікацій цього року Урядом вже виділено 20 млрд грн. Під час засідання 2 квітня Кабінет Міністрів виділив додаткові 5,6 млрд грн.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише Рубрика.

«З них 1,1 млрд грн для зведення фортифікацій в Донецькій області, понад 1 млрд грн — для Запорізької області, 1,5 млрд грн для Сумщини та 300 і 400 млн грн для Миколаївщини та Херсонщини відповідно», — додав Глава Уряду.

Прем'єр-міністр також наголосив на важливості безпеки людей, особливо дітей. Зокрема ідеться про побудову надійних укриттів в закладах освіти.

За словами очільника Уряду, вже облаштовано в школах 235 таких укриттів за кошти, спрямовані громадам в межах державної субвенції.

«Цьогоріч виділяємо ще 2,5 млрд грн. Таким чином плануємо створити безпечні умови для офлайн-навчання орієнтовно для 300 тис. учнів», — зазначив Денис Шмигаль.

Крім того, 1 млрд грн Уряд передбачив на облаштування укриттів у лікарнях. Як підкреслив Прем'єр-міністр, мета держави — гарантувати доступність, безпечність та ефективність медичних послуг для усіх українців.

«У цьому нам допомагають партнери. Від Японії  через Світовий банк Україна отримала 70 млн доларів у межах проекту HEAL Ukraine. Це кошти на відшкодування видатків за програмою медичних гарантій. Вдячні японським друзям за лідерство в підтримці України», — додав Прем'єр-міністр.

Зазначимо, що будівництво міцних захисних рубежів — одна з головних цілей оборонної політики. На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 13 лютого.

«Від початку 2024 року з резервного фонду держбюджету Уряд виділив 20 млрд грн на фортифікації. Додатковий ресурс з інших джерел фінансування складає ще 10,7 млрд грн», — зазначив Денис Шмигаль.

Як повідомив Прем'єр-міністр, із загальної суми з резервного фонду майже 3 млрд грн спрямовано Міністерству оборони та Держспецтранспорту.

Ще понад 16 млрд грн було виділено обласним адміністраціям. Зокрема, для будівництва фортифікаційних споруд у

  • Харківській області — 3,9 млрд грн,
  • для Запорізької області — 1,3 млрд грн,
  • для Донецької області — 1,2 млрд грн,
  • для Херсонської області — понад 1,2 млрд грн.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: