fbpx
Сьогодні
22:38 02 Кві 2024

МВС попереджає українців про фейки росіян щодо евакуації та оточення Харкова

Фото: МВС

Росіяни поширюють інформацію про "евакуацію мешканців Харкова через можливість оточення міста". Такі вкиди – черговий фейк ворога.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство внутрішніх справ України.

Як зазначили у відомстві, у мережі поширюють повідомлення нібито від Державної служби з надзвичайних ситуацій України щодо проведення евакуації з Харкова та його околиць через загрозу оточення міста.

"МВС разом з Центром протидії дезінформації інформує, що зазначені публікації є ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні", – пишуть у міністерстві.

Там уточнили, що за допомогою таких фейків росіяни, не маючи змоги досягти бажаного на полі бою, намагаються посіяти паніку та хаос серед українців.

У МВС закликали не довіряти сумнівним джерелам інформації. Також у відомстві додали, що українські захисники продовжують надійно тримати позиції вздовж усієї лінії фронту.

Нагадаємо, ще вчора, 1 квітня, мер Харкова Ігор Терехов зазначав, що приводів для евакуації населення з Харкова немає. Зараз у місті – 1,3 млн жителів. При цьому, за його словами, будь-яка інша інформація є частиною російської ІПСГ з метою залякати городян.

Терехов також підкреслив, що окупанти не наблизилися до обласного центру, а обстрілюють місто новою зброєю. Найчастіше Харків обстрілюють з російського Бєлгорода та області, застосовуючи зенітні керовані ракети С-300, які, як зазначив Терехов, долітають до Харкова за 40 секунд. Також окупанти частіше почали застосовувати «шахеди».

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, увечері 31 березня в Харкові пролунав вибух. Перед цим Повітряні сили попереджали про пуски ворожих керованих авіаційних бомб в Харківській області.

Зазвичай росіяни завдають ударів по Харкову з систем С-300, але цього тижня російська армія вперше завдала удару по Харкову за допомогою керованого боєприпасу великого калібру. Йдеться про бомбу УМПБ Д-30 СН, яка виготовлена на базі ФАБ-250.

У ніч на 1 квітня російські війська вдарили по Харківській області. Ушкоджено пожежну частину.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: